Mener at Jürgen Klopps popularitet har tatt mye av brodden ut av rivaliseringen mellom England og Tyskland

England mot Tyskland har i alle år vært for et hatoppgjør å regne i internasjonal fotball. Men ting tyder på at det anstrengte forholdet mellom de to fotballstormaktene er i ferd med avta noe.

25. jun 2021 kl 09.39Einar Kvande

England møter Tyskland i åttendedelsfinalen i EM tirsdag. Dette blir det første kampen av betydning mellom nasjonene siden Tyskland slo England 4-1 i EM i 2010.

Jordan Henderson mener at Jürgen Klopps popularitet både i England og Tyskland har tatt brodden av rivaliseringen mellom de to nasjonene de siste årene.

Klopp kom til Liverpool i 2015, og har vunnet mange hjerter i Storbritannia. 

– Manageren vår i Liverpool har stor påvirkningskraft, slo Jordan Henderson fast til pressen torsdag ettermiddag.

– Hans karisme gjør at mange folk liker ham selv om de er nøytrale i fotballsammenheng. Han har gjort mye for engelsk fotball gjennom jobben sin i Premier League. 

Fikk tekstmelding fra Klopp rett etter kampen

Henderson avslørte også at Klopp sendte Liverpool-kapteinen en tekstmelding etter at gruppespillet i EM var over onsdag kveld, og det ble klart at England kom til å møte Tyskland.

– Så snart sluttsignalet lød tikket det inn en tekstmelding med et smilefjes, sa en smilende Henderson.

Hendo spilte sin landskamp nummer 60 for England tirsdag, og 31-åringen vet han får en viktig oppgave med å hjelpe Englands unge spillere til å takle forventningspresset foran kampen mot tyskerne.

– Vi har en ganske ung tropp. Det kan være positivt. Mange av dem vil spille uten frykt og bare nyte kampen. Det er det vi må gjøre på tirsdag. Vi må gå ut på banen og ha det artig, og vise alle hvor gode vi er. Vi må bruke lidenskapen og følelsene på riktig vis, slik at det gir oss energi i kampen. Det kan utgjøre forskjellen på seier og tap.

– Som en rutinert spiller kan jeg hjelpe til med dette, og sørge for at alle har den riktige innstillingen foran kampen. Vi må trene riktig de kommende dagene. Alle har tro på at vi skal klare dette. Vi føler oss i god form, og vi har fortsatt noen dager hvor vi kan forberede oss til denne store kampen. 

– Alle våre spillere har spilt i viktige kamper tidligere. Champions League-finaler, cupfinaler og store kamper med England. De er vant til dette, selv om de er unge, så jeg er sikker på at alle ser frem til tirsdagens kamp.

England har den tredje yngste troppen i EM, etter Spania og Tyrkia. Det står i sterk kontrast til Tyskland, som har tolv spillere som er 28 år eller eldre. 

– Vi har stor respekt for Tyskland. De har et topp lag med topp spillere, så det blir en tøff kamp for oss, slår Hendo fast.