Skadeoppdatering fra Klopp: Både Trent og Matip kan være spilleklare på tirsdag

Trent Alexander-Arnold og Joël Matip kan være tilbake på banen når Liverpool spiller sesongens første treningskamp.

18. jul 2021 kl 14.52Øystein Tronstad

Saken er at disse guttene er ikke skadet mer, der er bare ikke helt på 100 prosent ennå. Det er vanlig at det er noen tilbakefall, men foreløpig har det ikke vært noe for Joe (Gomez), Virgil (van Dijk) eller noen andre. Alle er friske, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Klare til kamp

Neste uke spiller Liverpool sine første treningskamper. Først Wacker Innsbruck og Stuttgart på tirsdag, så Mainz på fredag.

SKADEFRI: Joe Gomez er tilbake etter skade og operasjon, men trenger tid for å bli helt kampklar igjen.

SKADEFRI: Joe Gomez er tilbake etter skade og operasjon, men trenger tid for å bli helt kampklar igjen.

– Jeg tenker at det er ingen tvil om at Joël (Matip) kan spille på tirsdag. Trent ser klar ut for meg, men jeg vil prate med det medisinske apparatet og de vil fortelle meg om det er for tidlig. Jeg tror ikke det, jeg tror at han kan spille noen minutter på tirsdag.

Gomez og van Dijk vil fortsette å bli vurdert for å se når de kan være i oppstillingen igjen denne sommeren.

– Joe og Virgil er i en lignende situasjon, ikke helt den samme, men lignende. Begge har deltatt på deler av våre vanlige treninger, og de må gjøre ekstraarbeid.

Klopp forklarer at spillerne som er på vei til å bygge seg opp igjen etter lange avbrudd har spesialtilpasset opplegg. De gjør rehabiliteringen sin og er med på lagets fellestreninger, men står over om det er noe som foreløpig er for intenst.

– De gjør litt ekstra og noen ganger litt mindre. De kommer nærmere og nærmere, det er inntrykket vi har.

– Det de gjør på trening har fungert veldig bra og vi vil se når de kan delta på komplette økter. Jeg vet ikke når og jeg ønsker ikke å forhaste det heller. Det gir ingen mening. Vi har ventet så lenge og nå kan vi vente noen dager til, det er ikke noe problem.

Matip kommet lengst

Spesielt Matip fanget oppmerksomheten på nettet etter fredagens økter. Midtstopperen scoret noen fine mål og virket skarp på trening.

– Jeg tror ikke vi fikk fanget det på kamera men da Joël scoret det ene målet, sto Pete Krawietz ved siden av meg. ’Vellykket operasjon’, sa han. Wow, han er i god form nå.

– Joël Matip er den type spiller som blomster i det øyeblikket han entrer banen. Jeg tror ikke noen har hørt han si mye når de har stått ved siden av han på feltet, men når det er kampsituasjoner, uansett hva spillet er, da er han på.