– Stopper du for lenge i min alder, kommer du neppe i gang igjen

Mens noen knapt har fylt 20 år, er dette James Milners 20. preseason i karrieren.

17. jul 2021 kl 11.08Øystein Tronstad

Liverpools visekaptein er ikke ny i gamet, men setter fortsatt den viktige standarden for de andre. Dette er 35-åringens 20. sesong som profesjonell.

– Jeg tror det sannsynligvis er noe du tenker på når du har lagt opp. For øyeblikket vil jeg bare komme meg gjennom og fortsette med å jobbe på, men jeg har stått på for å forsøke å holde meg i form i ferien, sier veteranen til Liverpoolfc.com.

PROFF: Veteranen og visekapteinen er selve bildet på en helproff fotballspiller.

PROFF: Veteranen og visekapteinen er selve bildet på en helproff fotballspiller.

– Det handler om å finne den rette balansen og få nok hvile, men i min alder tror jeg at om du stopper for lenge, så kommer du neppe igang igjen. Det er viktig å fortsette, pushe og nyte det. Det er nøkkelen, du må ønske å pushe deg selv og ha mentaliteten for å gjøre det.

Støttespiller for de yngre

Det er flere på treningsleiren, deriblant Pep Lijnders og Owen Beck, som har henvist til Milner og erfaringen han deler med de andre, og spesielt talentene.

– Jeg kom åpenbart opp da jeg var svært ung og jeg vet hvordan det er, og alle de eldre karene har vært der og vet hva som hjalp dem da de var yngre. Det handler om å hjelpe dem å ta steget opp, få dem til å føle seg komfortable og føle seg involvert, men og la dem få vite hva standarden er. 

Milner var kun 16 år da han debuterte for førstelaget til Leeds. I sin tid ble han også den yngste målscoreren i Premier League.

– Nøkkelen er at vi alle gjør feil, men det som gjelder er å sørge for at du kun gjør den samme feilen en gang, og at du lærer fra det.

Imponert over nysigneringen

Ibrahima Konaté har sin første uke med resten av laget, etter overgangen fra RB Leipzig. Foreløpig synes Milner det ser meget bra ut.

BLANT DE FØRSTE: James Milner er vant til å ta kommandoen og lede an, både på feltet og på banen.

BLANT DE FØRSTE: James Milner er vant til å ta kommandoen og lede an, både på feltet og på banen.

– Han ser hvertfall ut som en midtstopper! Han er åpenbart veldig sterk, god med ballen i beina, flink til å posisjonere seg. Jeg har ikke sett så mye av han på trening, men et par ting han har gjort har virkelig blitt lagt merke til.

Styrkes av skadefrie profiler

35-åringen, som i perioder har vikariert på venstreback, er også glad for å ha flere av lederne fra det bakre leddet tilbake. Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip er endelig skadefrie.

– De er helt klart store brikker i troppen og på banen, men også utenfor treningsfeltet. Store karakterer, flotte mennesker å ha i gruppa. 

– Alle har gode og dårlige dager men du føler en stolthet over å se dem komme tilbake på trening. Du er glad på deres vegne for du vet hvor tøft det har vært og hvor mye hardt arbeid de har lagt ned. De ser ut til å være i bra form, klare til å spille.

For øyeblikket er James Milner på 5.-plass over de mest flest Premier League-kamper. Med sine 564 er han ikke langt bak David James' 572.

Kanskje passerer han den tidligere Liverpool-målvakten denne sesongen?

Det er et godt stykke opp til Gareth Barry som topper med 653.