Går inn i sin sjette pre-season med Klopp, og nå er han viktigere enn noen gang

James Milner blir en viktig mann når Liverpool skal sette standarden for neste sesong i oppkjøringen.

14. jul 2021 kl 23.48Jens Hapnes Rege

James Milner er tilsynelatende den eneste Liverpool-spilleren som elsker pre-season under Jürgen Klopp. 

Den tyske manageren kjører spillerne beinhardt for å kunne stå løpet ut både gjennom kamper og gjennom en hel sesong, og selv de mest veltrente atleter blir presset til sitt ytterste. Det liker Milner. 

I løpet av tyskerens år i klubben har han gått fra å være 29 år til å være 35 år nå, men fortsatt er det Milner som leder an når spillerne løper sesongoppkjøringen inn. Denne sommeren blir han viktigere enn noen gang. 

Fraværende ledere

Flere av Liverpools vante ledere er borte når Liverpools sesongoppkjøringen starter. 

Kapteinen Jordan Henderson skal ha tre ukers ferie etter at England tapte EM-finalen mot Italia 11. juli, og vil dermed ikke være tilbake på treningsfeltet før i august. 

Andy Robertson, som også har blitt en del av ledergruppa, er også på ferie etter at hans Skottland deltok i EM for første gang på 25 år. Gini Wijnaldum vil ikke være en del av forberedelsene etter at han forlot klubben til fordel for Paris Saint Germain. 

Samtidig vil ikke Virgil van Dijk kunne være like tilstedeværende på treningsfeltet som han skulle ønske grunnet kneskaden som gjør at treningsøktene hans fortsatt må tilpasses.  

LEDERE: Hendo, Robbo og Virgil er viktige skikkelser i spillergruppa.

LEDERE: Hendo, Robbo og Virgil er viktige skikkelser i spillergruppa.

Setter standarden

Det har blitt mindre og mindre spilletid for Milner de siste årene, men viktigheten hans i spillergruppa har alltid blitt gjort tydelig av Klopp og spillerne i deres uttalelser om visekapteinen. 

35-åringene setter standardene for både unggutter og seniorspillere på treningsfeltet, og er ikke redd for å gi noen en «rakett i rumpa» dersom de ikke lever opp til forventningene. 

Det eneste rådet Pep Lijnders hadde til nysigneringen Ibrahima Konaté før sesongoppkjøringen var å høre på Milner. 

Veteranen går inn i sin syvende sesong og muligens siste sesong med Liverpool som spilleren med femte flest kamper i Premier League. Nå er han viktigere enn noen gang for å sette standarden.