Klopp vil bruke to ulike lag mot Mainz

I morgen møter Liverpool tyske Mainz, og det er en klubb Jürgen Klopp kjenner godt.

22. jul 2021 kl 13.16Øystein Tronstad

Det kommer til å bli en tøff kamp, helt klart, men det er ikke noe problem. Det er bra. En tidligere spiller under meg er trener der nå, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

I februar 2001 ble Jürgen Klopp ansatt som hovedtrener i Mainz, etter å ha lagt opp som spiller i klubben. Som aktiv fikk han over 300 kamper for Die Nullfünfer.

Klopp var i Mainz frem til han dro til Borussia Dortmund i 2008.

– Faktisk så er det ikke så mange jeg kjenner der mer, men trener og sportsdirektøren hvertfall.

SLIK VI KJENNER HAN: Jürgen Klopp byr på følelser og engasjement som Mainz-trener.

SLIK VI KJENNER HAN: Jürgen Klopp byr på følelser og engasjement som Mainz-trener.

– Klubben betyr mye mer for meg enn å møte gamle venner eller spillere. Jeg tilbrakte 18 år der, så jeg bryr meg om hvordan de gjør det fordi klubben betyr mye for mange jeg bryr meg om.

Tøffere test

Bo Svensson er lagets trener i dag. 41-åringen spilte selv i Mainz fra 2007 til 2014. Under danskens ledelse tapte laget kun to av sine siste 15 ligakamper. 

I tillegg vil det være Liverpools første fulle kamp, etter å ha spilt treningskamper over 30 minutter mot FC Wacker Innsbruck og VfB Stuttgart tidligere i uka.

– Ser frem til å møte dem og denne kampen er et nytt steg opp for oss, helt klart. Det vil og være en normal situasjon med mange endringer, 45 og 45 (minutter) er jeg ganske sikker på, sier Klopp som nærmet bekrefter at vi får se to ulike Liverpool-lag, et i hver omgang.

Kampen mot 1. FSV Mainz 05 har avspark 18:15 på fredag. Den kan du se på LFCTV GO og VG+ Sport.