Vi fulgte kampene mot FC Wacker Innsbruck og Stuttgart direkte: Begge kveldens treningskamper endte 1-1

Divock Origi ble sommerens første målscorer i den første kampen, før Sadio Mané avsluttet et vakkert angrep med utligning i Liverpools andre kamp for dagen.

20. jul 2021 kl 16.22Arild Skjæveland og Øystein Tronstad

Når Liverpool FC skal spille sine første treningskamper i pre-season, gjør de det i år på en litt annerledes måte. Det blir to kamper på en halvtime her, først mot FC Wacker Innsbruck, og deretter mot Stuttgart.

Har du LFCTV Go kan du se kampene direkte der, eller på VGTV dersom du har VG+.

Vi merker oss at Virgil van Dijk og Joe Gomez ikke risikeres allerede nå i pre-season – men endelig får vi en sjanse til å se to spillere vi ikke har sett før: Ben Davies i første kamp, og Ibrahima Konaté i den andre kampen!

Vi kommer til å følge kampene i denne saken. Denne saken vil oppdateres fortløpende, oppdater siden for siste versjon.

Liverpool - Stuttgart 1-1

Avspark kl. 18.45.

Lagoppstilling LFC: Adrián, Conor Bradley, Ibrahima Konaté, Rhys Williams, Kostas Tsimikas, James Milner, Naby Keïta, Harvey Elliott, Sadio Mané, Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain.

Benk: Harvey Davies, Harry Wilson, Neco Williams, Billy Koumetio.

Oppdatering:

30. min: Dommeren blåser av, 1-1 her også. Spesielt Harvey Elliott og Kostas Tsimikas var friske. Jeg, Øystein, takker for følget.

29. min: Gode kombinasjoner og initiativ på venstre. Tsimikas får slått inn igjen, men mangler bare litt på presisjonen.

28. min: Sosa utfordrer høyreback Conor Bradley, tar med seg Didavi som slår inn, men rett i klypene på Adrián.

26. min: Didavi får gult kort etter en takling på midten. 31-åringen er heltent og brøler ut sin misnøye. En klar forskjell i tempo og intensitet i denne kampen, sammenlignet med den forrige.

25. min: Forster til Didavi og avslutningen stryker stolpen til Adrián. Nære 2-1. Var vel målscorer Mané som mistet ballen i forkant her?

23. min: De røde har festet mer grep om dette de siste minuttene. Ser hva de prøver på, og lykkes litt oftere og oftere.

22. min: 1-1! Liverpool står opp etter dødballen. James Milner har overblikket i Gerrard-stil, finner Tsimikas som slår den på tvers på sin førstetouch. Der er Mané som enkelt kan rulle inn utligning. Det er så vakkert.

20. min: Elliott danser rundt på høyre igjen, men Mavropanos får headet unna, ender med hjørnespark.

17. min: Salah med et sylfrekt innlegg og Mané er kun en skostørrelse, eller to, fra å kunne sette inn 1-1. Bredlow får kontroll.

15. min: Stuttgart ser bra ut her når vi er halvveis. Liverpool forsøker å ha frekvens og intensitet i press og gjenvinning, men tyskerne virker å være i bra form. De slo for øvrig Hollenbach 10-1 i treningskamp for to uker siden.

14. min: Harvey Elliott drar seg fint fri på høyre, men Stuttgart får kontroll etter et «merkelig tilbakespill» med kneet.

11. min: Didavi med en fin ball i bakrom mot høye Kalajdzic, men angriperen på hele to meter er i offside.

8. min: Tsimikas med et innlegg fra venstre som treffer en Stuttgart-spiller. Var den i hånda? Nesten identisk situasjon som da Owen Beck skaffet Liverpools straffespark tidligere i kveld mot Wacker.

7. min: Midtstopper Mavropanos, som er på lån fra Arsenal, med en dårlig klarering. Liverpool får hjørnespark og Kostas Tsimikas skal slå det.

6. min: 1-0 Stuttgart! Nydelig spill som starter og ender hos Forster. Store Kalajdzic, som vi så i EM, har Konaté i ryggen men varter opp med et flott hælspark som setter hele Liverpool-forsvaret ut av spill. Adrián er sjanseløs og tyskerne tar fortjent ledelsen.

4. min: Det er ingen tilskuere på denne kampen heller, men det ser ut som god stemning på restauranten i Saalfelden.

3. min: Liverpool går rett i angrep og tar tyskerne i ubalanse. Ox skyver videre til Salah som bør sette 1-0, men får ikke nok kraft i avslutningen. Bredlow redder enkelt. Der pleier Salah å være sikker!

2. min: Sosa utfordrer Bradley, ballen går til Forster, før Stuttgart blåser ballen langt over.

Velkommen til liveoppdatering fra Liverpools andre «minikamp». I fjorårets preseason ble Stuttgart slått 3-0. De stiller i kveld med dette laget: Bredlow, Anton (c), Kempf, Mavropanos, Kalajdzic, Didavi, Karazor, Forster, Klement, Sosa, Massimo.

Liverpool - FC Wacker Innsbruck 1-1

Avspark kl. 18.00.

Lagoppstilling LFC: Loris Karius, Trent Alexander-Arnold, Joël Matip. Ben Davies, Owen Beck, Leighton Clarkson, Tyler Morton, Jake Cain, Kaide Gordon, Divock Origi, Takumi Minamino.

Benk: Harvey Davies, Harry Wilson, Neco Williams, Billy Koumetio.

Oppdatering:

30. min: Dommeren blåser av helt presis. Det ender 1-1 i sesongens første treningskamp hvor særlig Gordon så spennende ut. Nå venter straks Stuttgart, og da får vi se Salah, Mané & Co. Heng med videre.

29. min: Flere hodedueller og Wacker biter seg fast. Matip får ikke klarert ordentlig og Viteritti får slått småfarlig inn. Jake Cain bryter til slutt for Liverpool.

28. min: Mye positivt fra Liverpools unge, men tydelig at det mangler litt på rutinen. En Fabinho eller Thiago på midten hadde gjort mye.

26. min: Lekker ball fra Jake Cain, som har vært positiv, til Kaide Gordon. Etter hvert havner ballen ute hos Owen Beck. Den offensive backen fyrer av, like utenfor.

25. min: Risikabel pasning fra Owen Beck blir brutt og Wacker får en skuddmulighet.

24. min: Fridrikas vinner ballen og setter fart mot et Liverpool i ubalanse. Kun den siste pasningen mangler for at det står 2-1. Tror det var Ben Davies som fikk en viktig fot på den?

21. min: Godt forarbeid av Ronivaldo igjen, sender Fridrikas alene mot Loris Karius, men keeperen er raskt ute og redder.

20. min: Kaide Gordon skaffer de røde et nytt frispark i god posisjon. Alexander-Arnolds skudd får en dupp, men det er for lite og for sent, ender over.

18. min: Laget fra Østerrike er mer med nå. Forsøker å kontre på Liverpool som står høyt.

17. min: 1-1! Passivt forsvarsspill. Owen Beck i mindretall blir usikker på hvem han skal ta og brassen Ronivaldo får svært god tid. Styrer inn utligningen med hodet. Karius burde tatt den der?

16. min: Owen Beck stjeler ballen og setter fart. Innlegget treffer han ikke helt med, men ballen ender hos Kaide Gordon som får en god mulighet. Keeper redder.

14. min: Fridrikas går inn i banen og skyter fra en god posisjon, men ingen problemer for Karius som er nede og holder lett.

12. min: Wacker har begynt sesongen med storseier, 8-0, i cupen på fredag, men sliter med å finne ut av Liverpools press.

10. min: Kaide Gordon blir meid ned på Liverpools høyreside. Nytt frispark fra Alexander-Arnold. Til slutt blir det blåst mot Origi.

9. min: Wacker med et småfarlig innlegg fra høyre, men Matip er på plass.

7. min: Ny dødball fra Alexander-Arnold, men uten resultat.

5. min: 1-0! Divock Origi blir Liverpools første målscorer i preseason. Er sikker fra straffemerket, går lavt til venstre for Wedl som er etter den, men når ikke bort.

4. min: Straffe til Liverpool! Tyler Morton viser frem en lekker detalj på midten. Ballen havner hos Owen Beck som slår inn. Den treffer armen til Grujcic og dommeren blåser raskt.

3. min: Wacker spiller seg inn bak Liverpools venstreside, men Owen Beck får kjapt kontroll på situasjonen.

2. min: Trent Alexander-Arnold med et frispark, siktet mot Matip, men Wacker får klarert.

1. min: Liverpools unge lag tydelig interessert i å ta initiativet her. Kampen går for øvrig for lukkede dører, men en gruppe tilskuere har funnet plass på den lokale restauranten.

Velkommen til liveoppdatering fra Liverpools første treningskamp. Motstanderen, som spiller på nivå to, stiller med dette laget: Wedl, Grujcic, Martic, Jamnig, Ronivaldo, Aydin, Joppich, Viteritti, Kopp, Doski, Fridrikas.