De første Premier League-treningskampene er spilt

Liverpool har i dag annonsert de første motstandere for sesongoppkjøringen, men gamle kjente har alt vært i aksjon.

12. jul 2021 kl 11.31Øystein Tronstad

De røde er for tiden på treningsleir i Østerrike, etter samme modell som i fjor. Foreløpig er det kun kjent hvem Jürgen Klopps mannskap vil møte til de første oppkjøringskampene.

I fjor møtte Liverpool Vfb Stuttgart (3-0) og Red Bull Salzburg (2-2) 22. og 25. august i Østerrike, før de avrundet med å slå Blackpool 7-2 5. september.

Premier Leauge-åpningen var 12. september, hjemme mot nyopprykkede Leeds. I år er den 14. august borte mot nyopprykkede Norwich.

Ønsker fem motstandere

Et gjensyn med den østerrikske mester virker lite trolig på grunn av kampprogrammet til Salzburg. Alt fredag 16. juli spiller Salzburg mot WSC Hertha i cupen, og fredag 23. juli spiller de mot Sturm Graz i serien.

TIDLIGERE RØD: Charlie Adam fikk en kort karriere på Anfield.

TIDLIGERE RØD: Charlie Adam fikk en kort karriere på Anfield.

Ifølge This Is Anfield skal Liverpool gå for fem treningskamper i løpet av sesongforberedelsenes fem uker. Den siste kampen kan bli mot La Liga-klubben Osasuna.

To lag er alt i gang

De røde er langt fra alene om å ikke ha annonsert treningskampmotstand. Med EM og Copa América nylig avsluttet, og OL rett om hjørnet, er det en hektisk sommer for flere spillere.

To klubber spilte sine første kamper denne helgen. 6.-plasserte West Ham og 10.-plassen Everton.

Jarrod Bowen og 17-åringen Jamal Baptiste sørget for at David Moyes lag hentet opp 0-2 på Dens Park mot Dundee. 

Skottene tok ledelsen etter et hjørnespark fra kaptein Charlie Adam. Den tidligere Liverpool-spilleren kom på årets lag i skotske Championship forrige sesong, og var nominert til årets spiller. 35-åringen var meget sentral i at Dundee rykket opp.

NY SJEF: Rafael Benítez i samtale med midtbanespiller Gylfi Sigurdsson, sistnevnte hadde en målgivende i første treningskamp.

NY SJEF: Rafael Benítez i samtale med midtbanespiller Gylfi Sigurdsson, sistnevnte hadde en målgivende i første treningskamp.

Moyes byttet stort sett hele laget ved pause og profiler som Ryan Fredericks, Michail Antonio, Aaron Cresswell, Angelo Ogbonna, Mark Noble og Manuel Lanzini fikk alle spilletid.

Rafa tjuvstartet med seier

Rafael Benítez er på plass i Liverpool og Everton. De blå har offisielt sin første treningskamp i Florida 25. juli, men Rafa fikk komme i gang med en kamp over 2x40 minutter på treningbanen.

Motstander var Accrington Stanley og de unge sto for målene da Everton vant 3-0. Thomas Cannon (18), Anthony Gordon (20) og Lewis Gibson (20) sto for målene. 

Mange spillere ble benyttet, inkludert rutinerte navn som Gylfi Sigurdsson, Alex Iwobi og James Rodríguez.