Henderson beholdt sølvmedaljen: Spillerne kritiseres for å ta av seg EM-medaljene

De smertefulle årene fortsetter for Three Lions og skuffelsen kom godt til overflaten under medaljeseremonien, men Jordan Henderson skilte seg ut.

12. jul 2021 kl 09.20Øystein Tronstad

«Football's coming home» ble til «It's coming to Rome». I etterkant av finaletapet er det spesielt to ting som kritiseres i pressen og på sosiale medier.

Det ene er at flere av spillerne, naturlig nok skuffet og nedbrutte, tok av seg sølvmedaljen med en gang den var plassert rundt halsen.

Omstride Jack Grealish, Chelseas backduo Ben Chilwell og Reece James, yngre Phil Foden og Jude Bellingham, tidligere Liverpool-spiller Conor Coady og flere får nå motbør for sin gest.

Henderson beholdt sin

Liverpools kaptein Jordan Henderson var en av dem som ikke fulgte det eksemplet. Fra de bildene som vi kunne se var han mulig den eneste? Veteranen, som beskrives som en av lagets lederskikkelser, forlot scenen med sølvet hengende trygt plassert.

Tidligere målvakt, nå trener, Knut Marius Røvde, skriver på Twitter at Henderson viser lederskap. Hendo fremstår som et eksempel for unge spillere som ikke har vunnet store pokaler ennå.

Hva med byttene, Gareth?

Til tross for nederlaget, mot et Italia som ikke har tapt på sine 34 sine landskamper, får Gareth Southgate og laget hans ros for hvordan de har fremstått og samlet nasjonen under mesterskapet.

Flere peker på at fremtiden for Three Lions ser lovende ut.

På kort sikt er det flere som stiller spørsmål ved Southgates avgjørelser i finalen. Der hvor 56-årige Roberto Mancini trakk i de rette snorene og fikk Italia inn i kampen igjen med dobbelbyttet Bryan Cristante og Domenico Berardi (scoret også på det første straffesparket), ventet hans yngre kollega Southgate kanskje vel lenge med å introdusere Saka, Grealish og Henderson.

De unge bommet

Mest fokus får likevel innbyttene med Marcus Rashford (23) og Jadon Sancho (21). Duoen rakk så vidt å komme på banen for å delta i straffekonken. Begge misset. Det samme gjorde 19-åringen Bukayo Saka.

I etterkant har trioen dessverre blitt utsatt for rasistisk rettet hets.

Roy Keane mener mer rutinerte spillere som Raheem Sterling og Jack Grealish burde tatt ansvar.

– Hvis du er Sterling eller Grealish, du kan ikke sitte og se på at en guttunge går foran deg i køen, du kan bare ikke.

Til BBC etter kampen sa tidligere storscorer Alan Shearer:

– Det er et stort press å legge på to spillere med ett minutt igjen, å be dem om å ta et straffespark for oss. Du er under nok press allerede som spiller, men det ekstra presset som disse to blir satt under når de ikke har hatt noen følelse av kampen og vært involvert, det er stort, stort.

– Når du ikke har spilt en stor rolle i kampen, er det tøft mentalt å komme på, uten å ha sparket en ball og sittet på rumpa i tre timer.