– Henderson har knapt spilt, men er en av nøklene til denne suksessen

Jordan Henderson er en leder på det engelske landslaget.

11. jul 2021 kl 14.02Arild Skjæveland

Jordan Henderson hadde ikke spilt et minutt fotball etter at han skadet seg i Merseyside-derbyet i februar, men ble likevel tatt med i den engelske landslagstroppen.

Han har startet alle seks kampene på benken så langt – men innflytelsen hans innad i troppen skal være stor – og det blir lagt merke til.

Jonathan Liew i The Guardian trekker frem en episode før mesterskapet, når England-troppen skulle prøve på dressene sine. 

«Det virkelig interessante er å se hvordan alle oppfører seg rundt Jordan Henderson. Henderson er fortsatt skader, og har bare en liten sjanse om å spille i åpningskampen. Han er ikke kapteinen. Han er ikke den beste spilleren. Men likevel er det noe bevegende med hvordan de yngre spillerne oppfører rundt ham», skriver han.

«Bukayo Saka og Jack Grealish ber ham om å fikse slipsene deres, og Henderson gjør det som en stolt far. Det er en stille, ærbødig tiltrekkelse til ham», skriver han videre.

Et glimrende eksempel

Han trekker frem gleden lagkameratene viste da Liverpool-kapteinen endelig scoret sitt første mål for landslaget.

«Måten Henderson sto på sidelinjen og feiret Harry Kanes avgjørende 2-0 mål mot Tyskland like ivrig som en supporter på stadion, og måten stallen reagerte på da de forsto at det var Henderson som hadde scoret Englands fjerde mål i Roma – hans første i karrieren. Hele benken eksploderte . Phil Foden, en klubbrival, hoppet opp i ren glede. Marcus Rashford med tårer nedover sidelinjen. Dette var ikke noe hvilket som helst fjerde mål», skriver han

Det er ingen klaging over at han ikke starter, noe han trolig ikke vil gjøre i kveld heller selv om han kanskje ville vært den beste spilleren å bruke mot Italias midtbane.

«Henderson er den nest eldste spilleren i troppen etter Kyle Walker, og den med nest flest landskamper etter Sterling. Han er den eneste som har vunnet både Premier League og Champions League. Det å se ham sitte ydmyk, uten å klage på benken, bak to midtbanespillere fra West Ham og Leeds, gir en tyngde til det felles målet som ingen andre i Southgates tropp, ikke en gang Southgate selv, kan gi».

England - Italia spilles kl. 21.00, og vises på NRK 1