Henderson og England klare for EM-finale

Jordan Henderson og England skal møte Italia i EM-finalen.

7. jul 2021 kl 23.38Jens Bessesen

England er klare for EM-finale etter å ha slått Danmark 2-1 etter ekstraomganger på Wembley.

Danskene tok ledelsen i første omgang etter et flott frispark av Mikkel Damsgaard, men England utliknet før pause da Simon Kjær scoret selvmål.

Kampen gikk til ekstraomganger etter at England hadde presset gjennom hele andre omgang. Fem minutter ut i ekstraomgangene kom Jordan Henderson inn, og Liverpool-kapteinen hadde et meget godt innhopp.

Avgjørelsen kom like før pause i første ekstraomgang. Raheem Sterling gikk enkelt i bakken, og dommeren blåste på straffe. Tv-bildene viste at det såvidt var kontakt mellom en danske og Sterlings legg.

Kasper Schmeichel reddet straffen, men Harry Kane satte sin egen retur og avgjorde dermed kampen til 2-1.

England møter Italia i finalen på søndag.