– Dette har jeg ventet lenge på

Jordan Henderson var meget glad etter å ha gjort sitt første mål for landslaget.

4. jul 2021 kl 09.52Einar Kvande

– Dette var en veldig god kveld, uttalte Jordan Henderson til britiske medier etter at England tok seg til semifinalen i EM ved å beseire Ukraina hele 4-0. 

– Vi fikk en veldig god start med en tidlig scoring, og vokste på det. Vi forsvarte oss godt, og skapte gode sjanser. Men vi kan ikke dvele for lenge ved dette. Vi har en viktig kamp på onsdag, hvor vi må gi absolutt alt, sa Hendo om semifinalen mot Danmark.

Henderson gjorde Englands fjerde mål, på en susende heading etter en corner. Dette var hans aller første mål for landslaget, i hans 62. landskamp.

– Det var på tide at jeg gjorde et mål, om jeg skal være ærlig. Dette har jeg ventet lenge på. Heldigvis klarte jeg å komme på scoringslista. 

– Jeg er henrykt for alle spillerne, for prestasjonen vår var fantastisk.

– Jeg forsøker alltid å bidra med det jeg kan, og jeg konsentrerer meg om mine oppgaver ute på banen. Det er alt jeg kan konsentrere meg om, men jeg hadde selvsagt likt å score flere mål. Men jeg skal ikke klage. Jeg er her, jeg har bidratt, og jeg har kommet på scoringslista, så det er hyggelig.

Fullt fokus på semifinalen

– Det er spillere i troppen som ikke har spilt like mye som de hadde ønsket, men de som ikke har fått spille har vært strålende. De har trent hardt i løpet av uken, gjort ekstra arbeid, og støttet de som skal spille i garderoben.

– Onsdag spiller vi den viktigste landskampen i våre liv, for å ta oss til finalen. Danmark er et tøft lag å møte, så vi må spille opp mot vårt beste om vi ønsker å nå finalen. Forhåpentligvis klarer vi det.

England spiller semifinalen mot Danmark hjemme på Wembley onsdag kveld klokken 21.00, og den kan du se på TV 2.