Populær mann i den engelske landslagstroppen

Det var mange som var glad på Hendersons vegne etter hans første scoring på landslaget.

5. jul 2021 kl 10.35Arild Skjæveland

Jordan Henderson hadde ikke spilt fotball siden han skadet seg mot Everton i februar, men kom likevel med i den engelske landslagstroppen til EM.

Mye av grunnen til det er lederegenskapene hans, og det er virker som han har en veldig stor stjerne internt i troppen. I kvartfinalen mot Ukraina kom han inn i det 56. minutt, var den midtbanespilleren for England som slo flest vellykkede pasninger (43), og scoret sitt aller første mål for landslaget.

Scoringen kom i landskamp nummer 62, nesten 11 år etter debuten mot Frankrike i 2010.

– Jeg elsket reaksjonene fra benken, fordi du kunne se at de yngre spillerne var så glade på Hendo sine vegne. Det er et flott øyeblikk med Jude Bellingham. Conor Coady var den første som reiste seg fra benken og hoppet opp og gjorde som Hendo med headingen. Jeg kunne se det igjen på video, forteller Gareth Southgate til Guardian

David Hytner i Guardian trekker frem scenene etter scoringen for hvorfor det ser så lyst ut for engelskmennene.

«Det er slik en ønsker å se for en manager i turnering. Spillerne som ikke spiller alt bidrar, og de som ikke er på banen er glade for dem med full støtte, der det kollektive blir prioritert», skriver Hytner.

En av fire ledere

Harry Kane har kapteinsbindet på armen. Henderson er en av de andre rutinerte lederne i troppen. Det er Jordan Henderson, Harry Maguire og Raheem Sterling som er de fire mest rutinerte som har lederrollene i troppen.

«Liverpool-kapteinen ville aldri vært i stand til å spille hele turneringen, etter å ha blitt operert i lysken i slutten av februar. Likevel viser det bare mer hva han har bidratt med i troppen: hvordan en spiller som har løftet Champions League-troféet har gjort alt han kan for å støtte Declan Rice, Kalvin Phillips, Bellingham og de andre», skriver Hytner.

– Hendo har virkelig akseptert at det vil være en vanskelig og annerledes utfordring for ham, men han har kastet seg ut i det. Da jeg snakket med ham noen uker før den første treningsleiren, snakket vi gjennom dette som et mulig scenario, og han var like klar på at han ønsket å være del av det og bidra på alle måter han kan, sier Southgate.

– Innad i alle lag er det en gruppe som driver laget fremover, og jeg tror ikke du kan undervurdere hvor viktig det er.

Semifinalen mellom England og Danmark spilles på Wembley onsdag kl. 21.00. Kampen vises på TV 2.