Vil ha treningskamp mot Premier League-motstand

Det er én uke til pre-season starter, og foreløpig har ikke Liverpool bekreftet en eneste treningskamp.

5. jul 2021 kl 08.54Arild Skjæveland

Mandag 12. juli kommer spillerne tilbake til AXA Training Centre i Kirkby for å starte pre-season. Da vil vi få se Ibrahima Konate i rødt treningsutstyr, og forhåpentligvis se spillere som Virgil van Dijk og Trent Alexander Arnold trene sammen med lagkamerater som Mohamed Salah og Sadio Mané, som endelig har fått en sommer med fri for å lade batteriene.

Spillere som Alisson, Jordan Henderson, Diogo Jota og Thiago vil det bli en stund til vi får se. De har krav på tre uker ferie etter mesterskap, og vil ikke være tilbake før to uker før den nye sesongen starter.

Østerrike, Spania, Portugal og Frankrike skal fortsatt være under vurdering for treningsleir, ifølge The Athletic

Mens de andre Premier League-klubbene er i ferd med å fylle opp kalenderen og bekrefter sine sommerplaner, har det vært stille fra Liverpool. Det har vært flere rykter, men så langt har ingen treningskamper blitt bekreftet.

Ønske om Premier League-motstand

Ifølge The Athletic stemmer det ikke at det planlegges treningskamp mot Steven Gerrards ferske skotske seriemestere Rangers. Rangers skal til Merseyside, og har bekreftet en kamp mot Tranmere, men ingen kamp mot Liverpool skal være under planlegging.

Tidligere i vår kom meldingen om at Liverpool og Manchester United skulle møtes to ganger i pre-season. Det ble senere endret til én kamp på Old Trafford – men også den planen skal nå ha blitt droppet på grunn av superligafiaskoen og protestene rundt kampen mellom de to lagene i mai.

De røde skal ha et ønske om å arrangere en treningskamp mot Premier League-motstand på Anfield, og håpet er at de kan finne et lag som vil ta en slik kamp. Det vil ikke bli et av lagene de møter tidlig i sesongen når alvoret begynner. Det skal også være diskusjoner med spanske Osasuna om en treningskamp for å minnes Michael Robinson, som gikk bort i april 2020. Han spilte for begge klubbene.

Det er ikke uvanlig at lag spiller seks-sju kamper i en pre-season for å få spillerne i kampform. Skal det spilles så mange kamper denne sommeren kan ikke bekreftelsene være langt unna.