Sesongoppkjøringen er fremdeles under planlegging

Liverpool planlegger treningskamp på Anfield, men om det blir en ny treningsleir - og hvor den blir - er fremdeles ikke klart.

23. jun 2021 kl 15.01Jens Bessesen

Paul Joyce i The Times skriver onsdag at Liverpool planlegger en treningskamp på Anfield som del av sesongoppkjøringen og at enten Newcastle eller Aston Villa ser ut til å bli motstander.

Ian Doyle i Liverpool Echo melder det samme. Grunnen til at det er de to lagene som er valgt ut, er at Liverpool ikke møter noen av dem i ligaen før i desember.

Tidligere har det vært snakk om både en og to treningskamper mot Manchester United, men dette ble lagt på is som følge av opptøyene utenfor Old Trafford i forbindelse med ligamøtet mellom lagene i mai.

Treningsleir?

I fjor dro Liverpool til Østerrike på treningsleir, og der ble det spilt treningskamper mot Stuttgart og Salzburg. Joyce skriver at Østerrike blir vurdert i år igjen, men at også Frankrike har blitt vurdert. Alt avhenger av koronarestriksjoner.

Ifølge Joyce ligger det an til at det blir spilt treningskamper i England i år, i tillegg til den som planlegges på Anfield. I fjor møtte Liverpool Blackpool like før sesongstart.

Doyle legger til at også Spania og Portugal er vurdert som mulige lokasjoner for årets treningsleir, og det vil være mulig å få spilt treningskamper der man eventuelt velger å reise.

Snart i gang

Det er ikke altfor lenge til spillerne igjen skal samles for å begynne treningen inn mot den nye sesongen. De aller fleste skal møtes 12. juli. 

De som deltar i EM og Copa America får forlenget ferie.

Andy Robertson røk ut av EM tirsdag. Jordan Henderson, Xherdan Shaqiri, Neco Williams, Harry Wilson, Thiago og Diogo Jota er fremdeles med i mesterskapet. Det ser også ut til å bli et langt opphold i Brasil for Roberto Firmino, Alisson og Fabinho. De er storfavoritt til å vinne Copa America.