Viktige kamper på gruppespillets siste dag

Både Thiago og Diogo Jota står i fare for å ryke ut av EM når gruppespillet skal avsluttes onsdag kveld.

23. jun 2021 kl 14.10Jens Bessesen

Faren er mest prekær for Thiago Alcantara og hans Spania. Spanjolene har skuffet stort så langt i mesterskapet. De står bare med to poeng etter 0-0 mot Sverige og 1-1 mot Polen, og må etter all sannsynlighet slå Slovakia onsdag kveld om de har ambisjoner om å ta seg til åttendedelsfinale. De kan også snike seg videre som en av fire treere om kampen ender uavgjort, men da er de avhengig av hjelp.

Thiago har så langt ikke fått sjansen til å hjelpe Spania noe særlig. Mot svenskene ble det en halv omgang som innbytter, mens det i andre kamp mot Polen ikke ble spilletid i det hele tatt.

Kanskje ser landslagssjef Luis Enrique til Liverpool-spilleren når de må heve seg i kveldens kamp.

Liten fare for Portugal

Portugal står med tre poeng i det som er kjent som dødens gruppe. De slo Ungarn 3-0 i første kamp, men et mål og en målgivende fra Diogo Jota var ikke nok for å slå Tyskland, som vant 4-2 over portugiserne er i den andre kampen.

De regjerende europamesterne møter de regjerende verdensmesterne Frankrike til den avgjørende gruppespillkampen i kveld. For Jota og co er det en liten fare for å ryke ut av EM dersom de taper kampen.

Da vil de stå med tre poeng, men så lenge de ikke taper med mer enn to mål vil de være det beste av treerlagene som har fått like mange poeng. Da går de videre med mindre Polen slår Sverige og Ungarn slår Tyskland.

Slik ser «treertabellen» ut før kveldens kamper. Fire av seks treere går til åttendedelsfinale.

  1. Tsjekkia 4 poeng, 3-2 i målforskjell
  2. Sveits 4 poeng, 4-5 i målforskjell
  3. Portugal 3 poeng, 5-4 i målforskjell*
  4. Ukraina 3 poeng, 4-5 i målforskjell
  5. Finland 3 poeng, 1-3 i målforskjell
  6. Spania 2 poeng, 1-1 i målforskjell*

* Portugal og Spania har bare spilt to kamper, resten har spilt alle tre.

Spania møter Slovakia klokken 18 på NRK 3. Portugal møter Frankrike klokken 21 på TV 2. 

Snart sluttspill

Flere Liverpool-spillere er klare for åttendedelsfinalene, som starter lørdag. Neco Williams, Harry Wilson og Wales møter Danmark. 

Xherdan Shaqiri og Sveits venter på sin motstander. Det samme gjør Jordan Henderson og England, samt Gini Wijnaldums Nederland.

Skottland med Andy Robertson og Tyrkia med Ozan Kabak er slått ut av mesterskapet.