King Kenny tror Rafa alltid vil ha en høy stjerne blant de røde, selv om han nå er Everton-manager

Rafael Benitez ble bekreftet som ny Everton-manager onsdag ettermiddag. Sir Kenny Dalglish tror ikke det vil ødelegge for spanjolens ettermæle i Liverpool.

4. jul 2021 kl 22.37Einar Kvande

Rafael Benitez erstatter Carlo Ancelotti i sjefsstolen på Goodison Park. 61-åringen kommer til Everton med masse managererfaring, både fra Spania, Italia, England og Kina. 

Men hans bakgrunn som suksessfull Liverpool-manager gjør Benitez meget kontroversiell som Everton-manager.

Benitez ledet Liverpool fra 2004 til 2010, og vant både Champions League og FA-cupen med de røde, i tillegg til at han oppnådde en andreplass i Premier League som sin beste plassering som Liverpool-manager.

En ikonisk figur på Anfield

Sir Kenny Dalglish tror at Champions League-triumfen i 2005 veier såpass tungt at Benitez alltid vil ha en høy stjerne blant Liverpool-supporterne, uansett hva som skjer i Everton. 

– Det måtte noe spesielt til for å ta fokuset bort fra at England er klare for en semifinale i EM, skriver Dalglish i sin spalte i The Sunday Post.

– De klarte det kanskje ikke helt, men Everton gjorde et skikkelig forsøk med sin avgjørelse om å ansette Rafa Benitez som deres nye manager. 

– Folk har rett til å mene hva de vil, og det har vært sagt og skrevet mye om dette. Både blant den røde siden og den blå siden er det de som ikke kan tro at en tidligere Liverpool-manager har bestemt seg for å bli manager på Goodison.

– Mitt syn er at det han oppnådde som Liverpool-manager, som Champions League-triumfen i 2005, betyr at han alltid vil være en ikonisk figur i denne klubben. Rafa vil alltid bli satt pris på og akseptert . Han har en fin CV,  og har ledet andre toppklubber som Inter, Napoli, Chelsea og Newcastle. Dette er hans avgjørelse at han nå aksepterer utfordringen i Everton.