Henderson er klar for nok en finale

Jordan Henderson har god erfaring fra finaler og vet at man ikke skal juble bare fordi man har kommet seg dit.

8. jul 2021 kl 22.36Jens Bessesen

Jordan Henderson er klar for nok en stor finale når han sammen med England skal møte Italia for å gjøre opp om EM-trofeet på søndag. Liverpool-kapteinen kom inn som innbytter i ekstraomgangene og leverte en god prestasjon da Danmark ble slått 2-1 i onsdagen semifinale. 

England måtte slite for seieren selv om de dominerte kampen og skapte mange sjanser. Seiersmålet kom etter en straffeavgjørelse som har blitt heftig diskutert i ettertid, og de havnet også under for første gang i mesterskapet da Mikkel Damsgaard sendte danskene i ledelsen i første omgang.

Kjempet seg tilbake

– Det var et godt frispark, men guttene responderte bra. Noen ganger kan sånt skje i fotball. Du kan alltid slippe inn et mål, men det viktigste er hvordan du reagerer - og vår reaksjon var bra, sier Henderson ifølge Daily Mail.

England fikk det viktige utlikningsmålet like før pause da Simon Kjær satte ballen i eget nett. 

– Vi kom ganske raskt tilbake i det som var en viktig periode i kampen, og vi kom oss til slutt gjennom kampen på en god måte, sier han.

Vinnermålet kom like før pause i ekstraomgangene. Harry Kanes straffespark ble reddet av Kasper Schmeichel, men returen falt rett i Tottenham-spissens bein. Utslitte dansker klarte aldri å komme tilbake i kampen.

Første siden 1966

Nå er England i sin første finale siden de vant VM i 1966, og kampen skal attpåtil spilles på hjemmebane.

– Det betyr alt for oss som et lag og som en nasjon å være i en finale for første gang på lenge, sier han, før han legger til at det er altfor tidlig å begynne å juble. 

– Det er en utrolig følelse, men vi har ikke oppnådd noe ennå. Vi må ta det siste steget og prøve å vinne. Vi må fokusere på det som blir en tøff kamp mot Italia. 

Italienerne har imponert stort så langt dette mesterskapet, og de slo ut Spania i semifinalen etter straffesparkkonkurranse.

– Vi vet hvor gode de er. Det blir en tøff oppgave for oss, men vi har troen på at vi skal komme oss ut der og levere en god prestasjon, sier Henderson.