En rekke unggutter har forlenget med Liverpool den siste tiden

Flere akademispillere har forlenget sine kontrakter.

8. jul 2021 kl 21.04Jens Bessesen

Onsdag kom nyheten om at Oakley Cannonier har signert sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool. 17-åringen har allerede vært delaktig i en viktig seier for førstelaget, som ballgutt foran Trent Alexander-Arnolds berømte corner i kampen mot Barcelona. 

Cannonier føyer seg inn i rekken av mange akademispillere som enten har signert sin første proffkontrakt med Liverpool FC, eller har forlenget kontrakten den siste tiden.

Ung keeper forlenget

Den 17 år gamle keeperen Harvey Davies signerte onsdag sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool. Davies spilte for U18-laget forrige sesong, og var en sentral spiller på laget som tok seg helt til finalen av FA Youth Cup, der Aston Villa ble for sterke.

Han har fått trene med førstelaget, og satt på benken borte mot RB Leipzig og i begge kvartfinalene mot Real Madrid i Champions League forrige sesong.

Dagen før var det den jevngamle venstrebacken Luke Chambers som skrev under på sin første proffkontrakt med LFC. Spilleren har spilt på U18-laget denne sesongen, og scoret ett mål på 12 kamper forrige sesong.

Fire nye kontrakter de siste månedene

De siste månedene har ytterligere fire unge spillere forlenget sine kontrakter med Liverpool. 

Keeper Liam Hughes signerte en kontraktsforlengelse med klubben i juni. Den nord-irske keeperen ble hentet inn så sent som i januar, og har imponert nok til å bli med videre.

På 17. mai kom nyheten om at 19 år gamle Matteo Ritaccio, som kan representere både USA og Italia på landslaget, forlenget sin kontrakt med Liverpool. 

En uke tidligere var det 19 år gamle Fidel O'Rourke sin tur til å skrive under på en ny kontrakt. Et par uker tidligere hadde 20 år gamle Tom Clayton gjort det samme. Skotten fikk mye spilletid i forsvaret og på midtbanen for Liverpools U23-lag forrige sesong.

Flere i vente

Også på førstelaget er kontraktsforhandlingene i gang. De to keeperne Caoimhin Kelleher og Adrian forlenget sine kontrakter med klubben i løpet av juni. Det er ventet at flere spillere vil få tilbud om nye kontrakter i løpet av sommeren, både på akademiet og førstelaget. 

I denne saken kan du se når kontrakten til samtlige spillere på førstelaget går ut.