Snart må det forhandles om nye kontrakter med de største stjernene

En rekke stjernespillere vil til sommeren bare ha to år igjen av kontrakten. For Liverpool har generasjonsskiftet allerede begynt.

Virgil van Dijk, Fabinho, Jordan Henderson, Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah er blant spillerne som er på utgående kontrakt sommeren 2023. 

James Pearce i The Athletic sa i et intervju med liverpool.no tidligere i vår at han ikke tror klubben stresser med å fornye kontraktene.

Har vært på vent

– Med Covid har alt vært på vent. Jeg sjekket ut situasjonen rundt Salah før jul, men det var ikke på agendaen. Når inntjeningen til klubben er så svak, og lønnsutgiftene fra før er astronomiske, har de ikke hastverk med å signere nye, lukrative avtaler, sier han til liverpool.no.

Men fra sommeren vil ting begynne å skje.

– Først må klubben få en sikkerhet om at de får god omsetning. Så må kontraktssituasjonen tas hånd om. To år er fortsatt nok av tid, sier Pearce.

Xherdan Shaqiri, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er andre spillere som er på utgående kontrakt i 2022/23-sesongen.

Generasjonsskifte

James Pearce tror det faktum at så mange kontrakter går ut kan føre til at Liverpool vil sette fart på et generasjonsskifte de neste sesongene. Store deler av kjernen i troppen er enten rundt eller over 30 år, og journalisten mener Jürgen Klopp og hans team er nødt til å utvikle troppen videre. Da Klopp signerte sin nye kontrakt som strekker seg til 2024, var det med visshet om at et generasjonsskifte må komme.

– Hvis du ser på laget i Champions League-finalen i 2018, er laget veldig likt som nå, men det skjer en gradvis prosess som er i gang allerede, sier Pearce.

James Pearce i The Athletic er journalisten som følger Liverpool tettest. Her i intervju med Jürgen Klopp.

James Pearce i The Athletic er journalisten som følger Liverpool tettest. Her i intervju med Jürgen Klopp.

Han peker på at Alisson og Fabinho, som ble hentet inn påfølgende sommer, har mange gode år igjen. Diogo Jota er kommet for å bli i angrepsrekka. Curtis Jones har fått mer og mer spilletid, mens unge stoppere som Joe Gomez og eventuelt Ibrahima Konate, som ser ut til å bli kjøpt fra RB Leipzig, vil overlappe der.

– Du kan ikke ha syv-åtte spillere som er over toppen, sier Pearce.

Gini forsvinner

Det er allerede kjent at én profilert spiller forlater klubben i sommer. Kontrakten til Gini Wijnaldum går ut, og på sesongens siste kamp tok han farvel med Liverpool-supporterne. Det ser ut til at han drar til Barcelona, ifølge journalist Fabrizio Romano. 

Også Adrian er på utgående kontrakt denne sesongen. Det er foreløpig ikke sikkert om han fornyer avtalen.

Liverpool-spillernes kontrakter

Her er oversikten over når Liverpool-spillerne sine kontrakter utløper, ifølge Transfermarkt

2021

Gini Wijnaldum, Adrian, Ozan Kabak (låneavtale utløper).

2022

James Milner, Ben Woodburn, Caoimhin Kelleher, Loris Karius. 

2023

Mohamed Salah, Sadio Mané, Virgil van Dijk, Fabinho, Roberto Firmino, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri, Nat Phillips, Harry Wilson, Sheyi Ojo, Harvey Elliott, Marko Grujic, Takumi Minamino. 

2024

Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Alisson Becker, Thiago Alcantara, Joe Gomez, Joel Matip, Divock Origi. 

2025

Diogo Jota, Curtis Jones, Kostas Tsimikas, Neco Williams, Ben Davies.