På Twitter er det ett navn som går igjen og igjen

Etter at EM startet har Liverpool stadig blitt linket til Renato Sanches.

7. jul 2021 kl 13.00Arild Skjæveland

I 2015 og 2016 var Renato Sanches kanskje Europas mest ettertraktede midtbanespiller. Han spilte fast for Benfica som 17-åring, og var med på å vinne Primeira Liga.

– Han er en av de beste unge spillerne i Europa. Han har mye kvalitet og karakter, og dekker enorme områder på banen. Han har en stor fremtid, sa Pep Guardiola etter at Bayern München hadde møtt Benfica i Champions League.

Da han var 18 år la Bayern München 35 millioner euro på bordet og kjøpte ham. Guardiola var da ferdig i klubben, men det var Carlo Ancelotti som fikk spilleren til sin første sesong. Der skulle han kjempe med Thiago Alcantara, Javi Martinez, Xabi Alonso, Arturo Vidal og Joshua Kimmich om plassen. En vanvittig samling med kvalitetsspillere sentralt på midten.

«Renato er en dynamisk, hardtkjempende og teknisk begavet midtbanespiller som vil styrke laget vårt ytterligere» sa Bayerns daglige leder Karl-Heinz Rummenigge da de offentliggjorde handelen.

Lykkes ikke i Bayern

Mange vil kanskje huske at han plutselig dukket opp i Swansea City på lån i august 2017.

Der spilte han i 2017/18-sesongen, uten at det var noen suksess. Han var mest kjent for en episode på Stamford Bridge da han sentret til reklameskiltene der det var bevegelse. Han trodde det var en lagkamerat, og endte opp med å bli byttet ut av Paul Clement til pause. Etter flere hamstringskader på vinteren, fikk han dra til varmere strøk for å bli bra igjen, men spilte kun én kamp etter nyttår.

Han vendte tilbake til Bayern, men klarte aldri å spille seg til noen fast plass. Han fikk bare 53 kamper totalt for storklubben fra 2016 til 2019, da han ble solgt til franske Lille.

Lille gjorde ham til deres dyreste spiller gjennom tidene, og betalte 25 millioner euro. I Lille har han fått skikkelig sving på karrieren igjen. Han har spilt 59 kamper, scoret fem mål og har fem målgivende de to siste sesongene – og var en helt sentral spiller da Lille endte opp med å vinne Ligue 1 foran Paris Saint-Germain forrige sesong.

SENTRAL: Renato Sanches var helt sentral da Lille vant ligaen forrige sesong.

SENTRAL: Renato Sanches var helt sentral da Lille vant ligaen forrige sesong.

Han var del av Portugals EM-tropp i sommer. Han startet mesterskapet som innbytter de siste ni minuttene mot Ungarn. Mot Tyskland kom han inn til pause, og gjorde en god kamp. Han startet både mot Frankrike og Belgia, og gjorde en meget god figur.

Hvor kommer ryktene fra?

Liverpool er på jakt etter en ny midtbanespiller etter at Gini Wijnaldum gikk til PSG som Bosman-spiller tidligere denne måneden.

Når en ser på hvordan Sanches spiller, med løpskapasiteten hans, kan en skjønne hvorfor han har blitt nevnt, men er det noe i det?

Det ser ut til at ryktene denne gang har startet med den italienske journalisten Rudy Galetti, som har meldt at «superagent» Jorge Mendes ønsker å få sin klient bort fra fransk fotball. Liverpool, Arsenal, Juventus og AC Milan var klubbene som ble nevnt. 

Etter dette går det ikke en dag på Twitter uten at Sanches og Liverpool har blitt nevnt. Den portugisiske journalisten Pedro Almeida er en annen som har twitret om det, men han ser ikke ut til å være tilknyttet noe media, og twitrer nesten utelukkende om transfers. 

L’Equipe har meldt at Lille er klare for å selge, og at Liverpool. er interessert. 

Fabrizio Romano er et navn mange ser mot når det kommer til transfers, og han har nok fått med seg spekulasjonene på Twitter. I podcasten «The EyetoEye» sa han: «Liverpool og Arsenal følger med på Renato Sanches, men det er ingenting nært forestående. Jeg har sett rapporter om at en overgang er nære, men det stemmer ikke».

Liverpool Echo rapporterte i desember at portugiseren ikke var en spiller de røde hadde på radaren, verken for januarvinduet eller sommervinduet vi nå er inne i. Utenom det er det ingen av journalistene som følger Liverpool tettest som har sagt eller skrevet noe konkret om 23-åringen.

Det kan alltids komme til å skje, men foreløpig ser det ut til å kun være en bevegelse på sosiale media.