Millar har bestått den medisinske testen

Liverpool selger Liam Millar til Basel.

7. jul 2021 kl 09.08Arild Skjæveland

I forrige uke kom meldingen om at Liverpool og Basel hadde kommet til enighet om en overgang for Liam Millar.

Prisen skal være på 1,3 millioner pund, og de røde har krav på 20 prosent fra et eventuelt videresalg av den kanadiske landslagsspilleren.

Neil Jones i Goal.com var først ute med den nyheten, og han melder nå at 21-åringen har bestått den medisinske testen i Sveits. Det betyr at en offisiell bekreftelse er like rundt hjørnet. 

Millar har én førstelagskamp for Liverpool. Den kom i FA cupens fjerde runde mot Shrewsbury, da han spilte 82 minutter i en 1-0-seier.

Hadde bare ett år igjen

Millar hadde nå bare ett år igjen av kontrakten med Liverpool. Forrige sesong dro han på utlån til League One-klubben Charlton i januarvinduet og leverte en god vårsesong. Sesongen før der var han i skotske Kilmarnock.

Han har elleve landskamper for Canada. Nylig var han med det kanadiske laget som tok et stort steg mot neste års VM ved å slå ut Haiti. De er nå inne i den siste kvalifiseringsrunden.

Xherdan Shaqiri og Mohamed Salahs tidligere klubb Basel var lenge laget som dominerte sveitsisk superliga fullstendig, men de siste sesongene har de sett at Young Boys har tatt over tronen. Forrige sesong endte Basel på andreplass, men de var hele 31 poeng bak rivalene.

Sist de vant ligaen var i 2017. Totalt har de 20 seriemesterskap i historien og er det laget som har nest flest i Sveits.