Selger angriper til Salahs gamle klubb

Liverpool FC og Basel skal ha kommet til enighet.

2. jul 2021 kl 10.25Arild Skjæveland

Liverpool FC er i ferd med å selge Liam Millar til FC Basel for 1,3 millioner pund. De røde har også forhandlet seg til en videresalgsklausul på 20 prosent for den kanadiske landslagsspilleren. Det melder Neil Jones på Twitter

I forrige uke avslo Liverpool et bud fra samme klubb, men nå blir det overgang. Det som gjenstår er en medisinsk sjekk.

Det har vært interesse fra flere klubber for Millar, som var ønsket av Odense, New York Red Bulls, Blackpool og Charlton ifølge The Athletic.

Millar har én førstelagskamp for Liverpool. Den kom i FA cupens fjerde runde mot Shrewsbury, da han spilte 82 minutter i en 1-0-seier.

Vellykket utlån

Millar hadde nå bare ett år igjen av kontrakten med Liverpool. Forrige sesong dro han på utlån til League One-klubben Charlton i januarvinduet og leverte en god vårsesong. Sesongen før der var han i skotske Kilmarnock.

Han har elleve landskamper for Canada. Nylig var han med det canadiske laget som tok et stort steg mot neste års VM ved å slå ut Haiti. De er nå inne i den siste kvalifiseringsrunden.

Xherdan Shaqiri og Mohamed Salahs tidligere klubb Basel var lenge laget som dominerte sveitsisk superliga fullstendig, men de siste sesongene har de sett at Young Boys har tatt over tronen. Forrige sesong endte Basel på andreplass, men de var hele 31 poeng bak rivalene.

Sist de vant ligaen var i 2017. Totalt har de 20 seriemesterskap i historien og er det laget som har nest flest i Sveits.