Origi kan bli værende i klubben neste sesong

Liverpool går ikke aktivt inn for å selge Origi denne sommeren.

2. jul 2021 kl 09.40Arild Skjæveland

Divock Origi har 29 kamper for det belgiske landslaget, men har ikke spilt en kamp siden han fikk 22 minutter i en privatlandskamp mot Elfenbenskysten i august 2020.

Når Belgia i kl. 20 i kveld spiller kvartfinale mot Italia i EM, må Liverpool-spissen se kampen på Mykonos i Hellas, der han ferierer og holder formen ved like sammen med sin personlige trener Nicky Holender. Han har dokumentert sine treningsøkter på Instagram denne sommeren.

Liverpool har blitt linket til flere angripere det siste halve året, og samtidig har Origi blitt linket bort. Men det er ikke selvsagt at 26-åringen kommer til å bli solgt, melder The Athletic

Vil kreve 15-20 millioner pund

Ibrahima Konaté ble Liverpool-spiller på torsdag, og flere journalister som følger klubben tett har sagt at videre innkjøp avhenger av hva klubben får inn fra salg. Origi sitt navn er et som stadig kommer opp, men det er på ingen måte sikkert at han vil forlate Merseyside denne sommeren.

«Klubben Origi har spilt for siden han kom fra den franske klubben Lille for 10 millioner pund i 2015, prøver ikke aktivt å selge ham», skriver The Athletic.

Sadio Mané og Mohamed Salah skal delta i Afrikamesterskapet i vinter, og det nevnes som en av grunnene til å beholde helten fra Barcelona-kampen.

«Kilder på Anfield insisterer på at de ikke vil stå i veien dersom det kommer et passende bud på 26-åringen. Med tanke på hans alder og erfaring, vil Liverpool forvente å kreve en sum på rundt 15 til 20 millioner pund for å gi slipp på ham» skriver de videre.

Så langt har det vært stille rundt spilleren som var så sentral da Liverpool vant sin sjette Champions League-pokal i 2019. I 2018 aksepterte de røde et bud på 22 millioner pund fra Wolverhampton, men spilleren selv takket nei for å kjempe om en plass under Jürgen Klopp.

Origi signerte en ny femårskontrakt etter den fantastiske 2018/19-sesongen, og mye vil være opp til spilleren selv og hva han ønsker denne sommeren.