Etter seks måneder klarte Liverpool endelig å sikre seg Charlie Adam

For ti år siden signerte Liverpool den skotske midtbanespilleren Charlie Adam fra Blackpool.

Den 7. juli 2011 signerte endelig Charlie Adam for Liverpool FC. Det var en overgangssaga som hadde pågått i et halvt års tid.

Fikk budet avvist

Forventningene til Charlie Adam var store. I Blackpool sin sesong tilbake i Premier League, storspilte han. Han bar kapteinsbindet, og scoret 12 mål på 35 kamper fra midtbaneposisjon. Liverpools sportsdirektør Damien Commolli og manager Kenny Dalglish var overbevist, og forsøkte å hente han allerede i januarvinduet i 2011.

Liverpool fikk et bud på 4,5 millioner pund avslått av Blackpool. Manageren til Lancashire-klubben, Ian Holloway, hadde antydet at Adam kunne være verdt vanvittige 46 millioner pund for klubben dersom de klarte å beholde plassen i Premier League.

Holloway ville ikke kvitte seg med Adam, men i januar sa han at det kanskje kunne bli en mulighet til sommeren.

– Realistisk, med det valget han kanskje må ta til sommeren, vil våre tanker kanskje endres om det kommer et så latterlig stort bud at vi må akseptere det.

Adam skal visstnok ha levert inn en transfersøknad i dette januarvinduet, uten at det hadde noen effekt.

Blackpool rykket ned etter bare én sesong tilbake i det gode selskap. Adam hadde bare ett år igjen på kontrakten sin, og for at klubben skulle få noe igjen for han, ble de nødt til å selge.

- Charlies kontrakt nærmer seg slutten for hver dag som går, så det er ganske enkelt for meg. Mitt mål er å få ham til en topp fire- eller fem-klubb, og jeg vil fortsatt inkludere Liverpool i den parentesen selv om de ligger der de gjør denne sesongen. Hvorfor skal han gå noe annet sted? spurte Holloway i januar.

FORNØYD: Charlie Adam ankommer Melwood for den medisinske testen, sammen med en strålende fornøyd Kenny Dalglish.

FORNØYD: Charlie Adam ankommer Melwood for den medisinske testen, sammen med en strålende fornøyd Kenny Dalglish.

Twitter-reaksjoner

Den sommeren begynte ryktene å svirre igjen, og den 6. juli ble Adam først observert i en Mercedes på vei inn portene til Melwood. Ved siden av han satt Kenny Dalglish. Den 7. juli 2011 kom bekreftelsen på at Liverpool hadde signert 25-åringen  for 7 millioner pund.

Da Adam endelig ble signert var reaksjonene veldig positive på sosiale medier, både blant Liverpoolsupportere men også supportere av motstandere som følte at Liverpool hadde fått gjort litt av et røverkjøp.

Hard konkurranse

Han hadde hard konkurranse på midtbanen. Han måtte kjempe mot Steven Gerrard, Lucas Leiva, Jordan Henderson, Raul Meireles, Alberto Aquilani, Jay Spearing og Christian Poulsen om de sentrale midtbaneplassene.

– Jeg spiller hvor som helst for denne klubben, sa han til pressen under pre-season i Malaysia.

– Det er en ære å være her og jobbe med de spillerne som er her. Det kommer til å bli vanskelig å komme med på laget. Dersom du jobber hardt og muligheten dukker opp, så må jeg ta vare på den.

Adam ble dessverre ikke den suksessen man hadde håpet på. Han spilte 37 kamper og scoret to mål i den røde drakten. Han fikk kun litt over 13 måneder i klubben. Sommeren etter var Brendan Rodgers blitt ny manager, og solgte ham videre til Stoke City.

«De må tenke at jeg er dritdårlig»

I fjor sommer var han gjest på podcasten Football Daft. Der fortalte han om følelsen av å komme til en stor klubb som Liverpool.

– På den første treningen var jeg så nervøs, og hver gang jeg ga bort ballen tenkte jeg «de må tenke jeg er dritdårlig».

– Jo mer og mer du blir vant med det, så  blir du mer komfortabel og det kommer naturlig. Det var en flott tid. Guttene var toppspillere, og heldigvis hjalp det meg at jeg hadde spilt i Rangers - men det å spille for Liverpool var fantastisk, sa han videre, i intervjuet som var gjengitt av Liverpool Echo.

– Jeg var nervøs, og da jeg kom dit spilte Steven Gerrard i min posisjon på midtbanen. Jeg hadde ærefrykt - jeg hadde spilt mot han, og han var en topp spiller. Men han var en fin fyr, og tok meg godt imot.