– Hver gang jeg ga bort ballen tenkte jeg «de må tro jeg er dritdårlig»

Charlie Adam var veldig nervøs på sine første treninger i Liverpool.

7. jun 2020 kl 09.00 Arild Skjæveland

Charlie Adam var strålende da Blackpool spilte sin første sesong tilbake i Premier League i 2010/11. Skotten var kaptein, og scoret 12 mål på 35 kamper fra sin midtbaneposisjon.

Det var nok til å overbevise Damien Comolli og Sir Kenny Dalglish om å kjøpe ham, og i juli 2011 ble han Liverpool-spiller, etter at klubben betalte £6,75 millioner for ham.

I podcasten Football Daft forteller han at han var veldig nervøs da han først kom, og skulle spille sammen med et av sine store idoler. 

– På den første treningen var jeg så nervøs, og hver gang jeg ga bort ballen tenkte jeg «de må tenke jeg er dritdårlig», sier 34-åringen.

– Jo mer og mer du blir vant med det, så  blir du mer komfortabel og det kommer naturlig. Det var en flott tid. Guttene var toppspillere, og heldigvis hjalp det meg at jeg hadde spilt i Rangers - men det å spille for Liverpool var fantastisk, sier han videre, i intervjuet som er gjengitt av Liverpool Echo.

– Jeg var nervøs, og da jeg kom det spilte Steven Gerrard i min posisjon på midtbanen. Jeg hadde ærefrykt - jeg hadde spilt mot han, og han var en topp spiller. Men han var en fin fyr, og tok meg godt imot.

Han spilte 37 kamper og scoret to mål i den røde drakten.

Golf og te hos Kenny

Det var Sir Kenny som kjøpte Charlie Adam, og Reading-spilleren forteller en fin historie om hvordan det var å besøke sin landsmann i Southport.

– Han åpner døren, har på seg sandaler og pysjamas og ser på TV. Jeg kommer inn i huset, og han ser på «Masters»! Han sitter og ser på golf, og spør «vil du ha en kopp te?», forteller Adam.

– Han sier «konen min er i Amerika, og har vært på ferie i noen uker, så jeg er her alene. Jeg vet ikke om melken har gått ut på dato, men vannkokeren og det er på kjøkkenet - bare skru den på og lag en kopp med te».

– Så jeg var i huset hans og laget kopper med te for ham. Han sa «kjeksene er der, men jeg vet ikke om de har gått ut på dato, så la dem være». Vi hadde en prat om fotball i fem minutter. Resten av tiden satt vi der og så på golf.

Han fikk kun litt over 13 måneder i klubben. Sommeren etter var Brendan Rodgers blitt ny manager, og solgte ham videre til Stoke City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]