José Mourinho før kveldens semifinale:– Det England-spillerne trenger er at Wembley-atmosfæren blir som på Anfield

I kveld spilles den andre semifinalen i EM.

7. jul 2021 kl 09.36Arild Skjæveland

England har mulighet til å nå sin første finale i et stort mesterskap siden de vant VM på hjemmebane i 1966.

Laget som står i veien er Danmark. Et dansk lag har imponert voldsomt så langt i mesterskapet, etter den svært dramatiske starten, da deres største stjerne Christian Eriksen kollapset i Parken.

I finalen venter Italia, som slo ut Spania etter straffekonkurranse tirsdag kveld. Også kveldens semifinale spilles på Wembley. England har spilt samtlige kamper utenom kvartfinalen foran egne supportere på sin egen hjemmebane. Det må de bruke for alt det er verdt, skriver José Mourinho i sin spalte for The Times på semifinaledagen.

Det vil være 60 000 supportere på Englands nasjonalarena i kveld.

Bruker Anfield som eksempel

Den ferske AS Roma-manageren mener at det som skal til er at Wembley-publikumet oppfører seg som Liverpool-supportere på Anfield, og lager en skikkelig atmosfære rundt kampen.

«Dersom jeg er England-manageren, så vil jeg ikke at supporterne skal komme til Wembley bare for å nyte kampen. Jeg vil at de skal være der for å kjempe, og kjempe som tilskuere», skriver han i The Times

«Spillerne trenger en Anfield-atmosfære. Jeg vil aldri glemme da jeg dro til Liverpool i min første periode i Chelsea, og jeg kunne ikke tro at laget deres tapte 2-1, 3-1 eller 4-1 hjemme, og supporterne fortsatt støttet laget sitt til siste sekund. Jeg kom fra Portugal og hadde ikke sett det før. Det er ikke i vår natur», skriver han videre.

Jordan Henderson kom inn etter 56 minutter i kvartfinalen mot Ukraina, men det er ikke forventet at han vil gå inn fra start i kveldens kamp.

Semifinalen mellom England - Danmark spilles kl. 21.00, og vises på TV 2.