15 år med Mourinho-møter på AnfieldI dag er det to år siden Mourinho sist møtte Liverpool på bortebane. Etter det mistet han jobben

Portugiseren kommer til Anfield for første gang med Tottenham.

16. des 2020 kl 11.45Arild Skjæveland

Forrige sesong hadde Liverpool allerede tatt imot Tottenham på Anfield da José Mourinho overtok managerjobben. De røde hadde slått Mauricio Pochettinos lag 2-1 tre uker i forveien.

José Mourinho har kommet til Anfield 13 ganger tidligere i sin managerkarriere. 10 ganger med Chelsea og tre ganger med Manchester United. Dette blir hans første møte med Anfield som Spurs-sjef.

Liverpool og Tottenham ligger på toppen av Premier League-tabellen, og en vinner i kveld vil få en liten luke i teten.

10 ganger med Chelsea

Vi har både gode og dårlige minner fra Mourinhos besøk på Anfield. De beste minnene er 1-0 seieren i Champions League-semifinalen i 2005, da Luis Garcias scoring sendte de helrøde til finalen i Istanbul.

Også i 2007 sendte Liverpool ut Chelsea i semifinalen, og tok seg til finalen i Aten.

Den vondeste kampen kom i 2014, da Liverpool jaktet ligagull. De blå fra London stilte med et redusert mannskap, men låste igjen fullstendig og vant 2-0 mot Brendan Rodgers sitt lag.

På de 10 kampene med Chelsea, vant Liverpool tre ganger, tre endte uavgjort, og Chelsea fikk med seg fire seire – alle i Premier League.

Mistet jobben etter forrige kamp

Sist 57-åringen var på Anfield, ledet han Manchester United. Det var på denne dag i 2018.

Portugiseren hadde klart å låse igjen, og spilt 0-0 begge de foregående sesongene på Liverpools hjemmebane. I 2018 skulle han ikke lykkes, og det kostet ham dyrt.

Sadio Mané ga Liverpool ledelsen, før Jesse Lingard utlignet ni minutter senere. Xherdan Shaqiri ble den store helten, og scoret to ganger de siste 20 minuttene. Jürgen Klopp stakk av med alle tre poengene.

Det endte med å koste Mourinho jobben. Han fikk sparken to dager senere – 18. desember 2018.

Liverpool - Tottenham spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.