– Jose har gjort dem til en resultatmaskin

Jürgen Klopp ser likheter mellom hans Liverpool-lag og Jose Mourinhos høytflyvende Tottenham.

15. des 2020 kl 16.42Jens Bessesen

Jürgen Klopp fikk spørsmål om hva han synes om jobben Jose Mourinho har gjort i sitt drøye år som manager i Tottenham. Portugiseren tok over etter Mauricio Pochettino i fjor, og har etter hvert fått bedre og bedre resultater.

Klopp mener Mourinho igjen viser at han er en god manager, selv om flere trodde han var ferdig på toppnivå da han fikk sparken i Manchester United etter et tap på Anfield for to år siden.

– Jeg vet ikke om dette kan karakteriseres som et comeback, men måten Tottenham har spilt på denne sesongen har vært veldig imponerende. Jose har gjort dem til en resultatmaskin, sier Klopp. 

Liknende spillestil

Nå topper London-klubben tabellen etter en sterk sesongåpning, anført av den giftige duoen Harry Kane og Heung-Min Son. 

– Jeg ser noen likheter med oss, om jeg skal være ærlig. De er et godt fotballlag, som spiller skikkelig fotball. Kane kommer ned i banen på samme måte som Bobby Firmino gjør. De har raske vinger, og er vanskelige å forsvare seg mot. De har en veldig offensiv midtbanespiller i Ndombele, og veldig sterke midtbanespillere bak ham. Det er fotball. Du kan ikke ligge på topp bare ved å kontre, sier Klopp. 

Nøkkelen til å vinne kan bli å stanse duoen som har stått bak 19 scoringer på 12 runder i Premier League, men Klopp vet at det ikke er nok.

– Dersom vi klarer å holde Son og Kane i tøylene, så har de likevel mange andre gode spillere. De er et skikkelig lag, med mange trusler. Bergwijn er viktig på kontringer. Ndombele trengte litt mer tid, men er hundre prosent der han skal være nå. Lo Celso, Sissoko, Højbjerg. De har en skikkelig enhet på midtbanen, som fungerer bra, sier Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]