Pressekonferanse:Klopp vet ikke om Matip og Keita blir klare ennå

Ingen andre av de skadede spillerne vil være tilbake mot Tottenham.

15. des 2020 kl 13.16Einar Kvande

Jürgen Klopp har holdt sin pressekonferanse foran kampen mot Tottenham. Du kan se den på YouTube.

Dette var Liverpool-managerens viktigste uttalelser

Om Gerard Houllier

– Jeg har bare gode minner. Jeg har møtt ham flere ganger etter at jeg kom til Liverpool. En meget god trener og et enda bedre menneske. En sann legende i denne klubben.

Om Joël Matips ryggproblemer

– Det er bare to dager siden han forlot banen med ryggsmerter. Vi får se. Fysioterapeutene har jobbet med ham nesten 24 timer i døgnet. I dag skal vi ha en ny økt, så vi får se.

Om torsdagens Premier League-møte og fem bytter

– Jeg har sagt alt jeg har på hjertet. Noen ganger føles det som jeg er den eneste som ønsker fem bytter. Men det er også andre som tenker slik. Dere journalister er ikke akkurat støttende. Dere skriver bare det vi sier, det er sannheten. Noen klubber kan avgjøre dette. For øyeblikket har jeg trolig ikke nok innbyttere til å gjøre fem bytter!

Om Jose Mourinho

– I den verden vi lever i, om du bare har suksess til i går, så vil de være ute etter å ta deg i dag. Jeg vet ikke om dette kan karakteriseres som et comeback, men måten Tottenham har spilt på denne sesongen har vært veldig imponerende. Jose har gjort dem til en resultatmaskin.

Om Tottenham

– Jeg ser noen likheter med oss, om jeg skal være ærlig. De er et godt fotballlag, som spiller skikkelig fotball. Kane kommer ned i banen på samme måte som Bobby Firmino gjør. De har raske vinger, og er vanskelige å fosvare seg mot. De har en veldig offensiv midtbanespiller i Ndombele, og veldig sterke midtbanespillere bak ham. Det er fotball. Du kan ikke ligge på topp bare ved å kontre.

– Dersom vi klarer å holde Son og Kane i tøylene, så har de likevel mange andre gode spillere. De er et skikkelig lag, med mange trusler. Bergwijn er viktig på kontringer. Ndombele trengte litt mer tid, men er 100 prosent der han skal være nå. Lo Celso, Sissoko, Højbjerg. De har en skikkelig enhet på midtbanen, som fungerer bra.

Om Harry Kane

– Du må hele tiden sørge for at Harry Kane ikke blir involvert, og det samme gjelder for Son. De to har virkelig funnet tonen. Det er mye bra som kan sies om Tottenham. Vi vil likevel forsøke å vinne kampen.

Om noen av de skadede spillerne kan være tilbake

– Naby kanskje. I går var han involvert i det jeg vil kalle en utvidet oppvarming. Vi får se hvordan han reagerer på det. Ingen andre vil være tilbake. Naby har ingen rytme, det er sannheten. Det gjør det vanskelig. Alle som så ham mot Midtjylland så at han ikke var i sin beste form. Vi måtte ta et lite steg tilbake med ham. Det er ingenting alvorlig fatt, men vi får se. Ingen tviler på Nabys kvaliteter. Vi må finne ut om han er klar. Uansett hva du gjør under rehabilitering så kan du ikke erstatte fotballtrening, og vi har ikke fått trent så mye.

– Vi har hatt en del skader, men vi har ikke mistet så mange poeng ennå. Vi har tapt kamper, men det er normalt. Vi ligger jevnt med flere andre lag. Jeg er ikke overrasket over Tottenhams utvikling eller spillestil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]