Andy Robertson om VAR: – Det har gått 18 måneder, men de samme tabbene skjer

Den rutinerte duoen Andy Robertson og James Milner er frustrerte over hvordan VAR ødelegger en stor del av sporten.

30. nov 2020 kl 16.52Øystein Tronstad

– Spillere eller tidligere spiller bør være med på å ta beslutningene. Den siste tiden har det vært mange regelendringer. Kevin de Bruyne sa nylig at han ikke vet hva reglene er. Da VAR kom så trodde vi at alt skulle være svart/hvitt, men det er det ikke, svarer Andy Robertson når han blir spurt om VAR-reglementet på dagens pressekonferanse.

– Vi må være tålmodige, men etter 18 måneder så skjer de samme tabbene. Jeg har ikke noe problem med at taklingen min ble straffespark, men i gårsdagens kamper så jeg samme type hendelser med (Marcus) Rashford og (Adama) Traoré som ikke ble straffet. Enten må alle eller ingen av dem være straffe. Det er frustrerende. 

DEN FRYKTEDE SKJERMEN: Dette synet har fått mange fotball-elskere til å rive seg i håret.

DEN FRYKTEDE SKJERMEN: Dette synet har fått mange fotball-elskere til å rive seg i håret.

Spørsmålet er om det er realistisk å forvente et feilfritt system så lenge at det er mennesker involvert. Liverpool-backen har dog mer sympati med dommerne enn med videosystemet.

– Det er mye lettere å akseptere at dommeren på banen gjør en tabbe enn at VAR gjør det. Vi (spillerne) gjør også feil, men all teknologien og kameraene gjør det vanskeligere å akseptere.

Et annet aspekt med VAR er at dynamikken endres. Den spontane jubelen ved scoring, som da Salah trodde at han hadde sendt Liverpool i føringen i første omgang mot Brighton, får en slags bismak.

– Hele spillet påvirkes, ikke bare spillerne. Som supporter så elsket jeg å være på stadion, men noe går tapt når du må vente flere minutter på om det er offside eller ikke. 

James Milner, som måtte forlate Amex med skade, satte ord på sine følelser etter Brighton-kampen. Veteranen skriver på Twitter at han føler at kjærligheten for spillet forsvinner.

– Fotball er et fantastisk spill, og det er viktig at vi ikke mister det. Jeg er for endringer, men det er viktig å huske på fotballens verdier, konstaterer Robertson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]