West Brom-sjefen får trolig sparken, selv etter poeng på EtihadDet kan bli et gjensyn med «Big Sam» i Premier League

Slaven Bilic blir med all sannsynlighet den første Premier League-sjefen som må gå denne sesongen.

16. des 2020 kl 08.23Arild Skjæveland

West Bromwich hadde litt flaks, men kjempet med alt det de hadde, da de fikk med seg ett poeng fra Etihad Stadium tirsdag kveld.

Manchester City var enormt store favoritter, og tok ledelsen ved Ilkay Gundogan da halvtimen var spilt. Like før pause slo West Brom tilbake, da en avslutning fra Semi Ajayi endret retning i Ruben Dias og gikk i mål bak Ederson.

Det var to veldig engasjerte managere på sidelinjen i andreomgangen. Pep Guardiola fordi laget hans igjen avga poeng, for sjuende gang på 12 kamper denne sesongen. Slaven Bilic fordi laget hans ligger nest sist i Premier League med sju poeng på 13 kamper.

Ett poeng borte mot Manchester City kommer likevel ikke til å redde ham, melder alle avisene i dag. Liverpool skal møte West Bromwich på Anfield 27. desember. Da vil de sannsynligvis ha en ny manager.

Får sparken før helgen

John Percy i The Telegraph var tidlig ute, og melder at WBA kommer til å ha samtaler med Bilic på onsdag. Der vil kroaten få sparken for å redde Birmingham-klubbens sesong.

Bilic ledet WBA til opprykk fra Championship, men laget har kun vunnet én ligakamp under kroaten denne sesongen.

De to ledende kandidatene til å ta over er Sam Allardyce og Nigel Pearson, melder The Telegraph. Pearson har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Watford i juli, med to kamper igjen av Premier League-sesongen.

Sam Allardyce er den forrige manageren som har fått med seg tre poeng fra Anfield – da han gjorde det med Crystal Palace i april 2017. Han har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Everton i mai 2018.

I året 2020 er det kun én Premier League-manager som har mistet jobben. Det var Pearson i Watford. I 2019 var det elleve managere i ligaen som fikk sparken, og i 2018 var det tolv, skriver Colin Millar

Den lengstsittende manageren i Premier League er Sean Dyche, som har vært Burnley-sjef i åtte år og 45 dager. På andreplass kommer Jürgen Klopp, med sine fem år og 67 dager.

Liverpool - Tottenham spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]