Spår intens managerduell når Liverpool møter Tysklands mest forhatte lag

Bundesliga-ekspert tror på en spennende duell når Jürgen Klopp og Liverpool møter RB Leipzig og deres unge manager-komet.

– En veldig gøy trekning. Nagelsmann mot Klopp er en kul duell, og det er jevnere lag nå enn sist de møttes, sier Eivind Bisgaard Sundet til liverpool.no.

Som kommentator i Bundesliga og Champions League for Viasat, i tillegg til å være en av folkene bak podcasten Dritte Halbzeit, følger Sundet tysk fotball tett. 

Spennende duell

Han ser fram til å se møtet mellom managerne Julian Nagelsmann og Jürgen Klopp når Liverpool og RB Leipzig møtes i åttedelsfinalen i Champions League i februar. De to managerne har møttes før, da førstnevnte ledet Hoffenheim, men måtte gi tapt da Champions League-eventyret startet for Liverpool i kvalifiseringen for tre og et halvt år siden.

Sundet ser flere likheter mellom Klopp og suksesstreneren Nagelsmann, som bare er 33 år gammel.

– De bygger på mye av de samme prinsippene, med høyt press uten ball som ligger i bunnen. Men Nagelsmann er nok litt mer opptatt av å kontrollere kamper med ballen og er sånn sett litt mer inspirert av Pep Guardiola. Men så har Klopp også blitt mye bedre på det, og sånn sett nærmet seg Nagelsmann, sier Sundet. 

Der Klopp for det meste sverger til sin 4-3-3-formasjon, kan Nagelsmann ofte eksperimentere med en rekke forskjellige formasjoner.

– En kamp mellom de to kommer til å bli veldig intens. Det kommer til å bli mye sjanser. Begge managerne tenker nok at de har det beste laget og at deres spillestil vil vinne. Jeg tror det kan bli veldig morsomt å se på, sier Sundet. 

Imponerte i gruppespillet

RB Leipzig tok seg videre fra en knalltøff gruppe da de slo følge med PSG inn i utslagsrundene, og dermed sendte Manchester United og Istanbul Basaksehir ut av turneringen. Tyskerne røk på et stygt 5-0-tap på Old Trafford, men svarte med sterke prestasjoner mot PSG, og til slutt vant de den avgjørende kampen mot United.

SER FRAM TIL KAMPEN: Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet tror på en spennende duell mellom Klopp og Nagelsmann.

SER FRAM TIL KAMPEN: Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet tror på en spennende duell mellom Klopp og Nagelsmann.

Forrige sesong tok de seg helt til semifinalen, og de er for øyeblikket laget som er nærmest å vippe suverene Bayern München av tronen i Tyskland. Selv om de mistet viktige Timo Werner og Patrick Schick foran denne sesongen, har de fortsatt å levere gode resultater. 

– Rent sportslig er de nok forbi Dortmund nå fordi de ser mer solide ut. Men akkurat nå er det veldig tett og jevnt. Det er en spesiell sesong med tett kampprogram og korona, så det er vanskelig å si helt hvordan bildet er. Sportslig er de der oppe med Bayern og Dortmund, men de er ikke det som klubb, sier Sundet.

– Ingen tyske fans vil si at RB Leipzig hører hjemme i tysk fotball, sier han. 

Forhatt fotballklubb

Den elleve år gamle klubben er nemlig forhatt i store deler av det tyske fotballsamfunnet. Bakgrunnen er at eierne Red Bull har klart å omgå 50+1-regelen, som sier at klubbens medlemmer selv skal eie mesteparten av aksjene slik at man unngår at eksterne skal kjøpe hele klubber, slik man ser i England. 

Blant de få medlemmene i RB Leipzig er imidlertid flesteparten fra Red Bull-konsernet, og slik omgår de regelen som er der for å beskytte tysk fotballs integritet. 

– De har få tilhengere, og i Tyskland er det nok flere som vil heie på Klopp i dette oppgjøret. De er det største hatlaget i Tyskland, sier Sundet.

Likevel er det ikke en klubb som er styrtrike og som får suksess av å kjøpe stjerner til enorme summer. I stedet kjøper de unge spillere, utvikler dem og selger dem videre til større og rikere klubber. Som Werner, som gikk til Chelsea i sommer, eller Naby Keita, som gikk til Liverpool. Likevel klarer de å være med i toppen av Bundesliga år etter år, og nå er de også for alvor med i Champions League-diskusjonen.

Sundet spår en tett og jevn duell med Liverpool.

– Leipzig er et veldig godt lag og Liverpool har en del skader. Liverpool var best i England i fjor, men det er ikke sikkert dette blir lett for dem, sier han.