Liverpools plan for Harvey Elliott denne sesongen

Unggutten signerte ny kontrakt på fredag – og han er i førstelagsplanene.

10. jul 2021 kl 11.26Arild Skjæveland

Etter at Harvey Elliott signerte en ny femårskontrakt med Liverpool FC på fredag, har det blitt spekulert i om han kan bli lånt ut til en Premier League-klubb denne sesongen.

Elliott var en kjempesuksess på utlån i Blackburn Rovers forrige sesong, og så ut til å nyte godt av tilliten på seniornivå. Han hadde 11 målgivende for et lag som endte på 15. plass i Championship.

En klubb som Brighton er blitt nevnt som en mulighet denne sesongen – men det skal ikke være aktuelt akkurat nå.

David Lynch, som skriver en spalte på Liverpool.no, rapporterer for Liverpool Echo at Liverpool har en helt annen plan for 18-åringen. Planen er at at han skal være en del av førstelagsstallen til Jürgen Klopp neste sesong.

Kan ta plassen til Shaqiri

Xherdan Shaqiri har hatt et godt EM, og var allerede før mesterskapet en av de spillerne en forventet at de røde skulle selge denne sommeren. Det skal være interesse for 29-åringen fra flere klubber, og spilleren selv ønsker seg til en klubb der han kan spille fast.

Dersom Shaqiri drar, åpner det en viktig plass i stallen for en venstrebent angriper og playmakertype.

Elliott vil forvente å få spilletid i cupene, og få minutter her og der i ligaen og Champions League samtidig som han får trent med spillere i verdensklasse hver uke.

– Målet mitt er å komme meg inn på laget, eller i det minste være med i diskusjonen. Det vil ikke være lett, for det er en flott spillergruppe med mye talent, men det er opp til meg å jobbe hardt. Jeg tror på meg selv, og tror jeg kan gjøre det. Jeg ønsker bare å være rundt laget, støtte alle, og være der dersom jeg trengs, har spilleren tidligere uttalt.

Elliott er en spiller vi helt sikkert får se mye av i pre-season. På mandag møter spillerne til sommerens første dag med trening i Østerrike.