Harvey Elliott har signert ny langtidskontrakt med Liverpool

Elliott klar til å ta nye steg.

9. jul 2021 kl 14.05Jens Bessesen

– Målet til alle spillere er jo å komme seg inn på laget - i det minste å være med i diskusjonen, sier Harvey Elliott til liverpoolfc.com. 

Klubben avslører fredag at stortalentet har skrevet under på en ny langtidskontrakt. Han blir med resten av førstelagstroppen på treningsleir til Østerrike førstkommende mandag. De opplyser ikke hvor mange år han har skrevet under for.

En drøm

Elliott sier det føles som en drøm å spille for klubben har alltid har hatt et øye til.

– Det kommer alltid til å føles veldig spesielt. Forhåpentligvis kommer jeg til å være her lenge. Det er alltid noen sommerfugler i magen når du tar på deg drakta, enten det er for å trene eller å spille. Følelsen er der når du er er involvert i klubben, sier han videre.

– Spesielt for meg, som er rød. Det samme er familien min, og det er fint å kunne gjøre dem stolte. Men det tøffe arbeidet fortsetter nå, sier Elliott.

Han er glad for at kontrakten nå er signert.

– Det er alltid en god følelse - spesielt når det er for favorittklubben. Nå er alt i orden, så nå kan jeg ha fokus på sesongoppkjøringen og bli klar til den nye sesongen, sier han.

Har troen

Elliott håper å få mer og mer tillit på førstelaget, men er klar på at det er vanskelig.

– Det blir ikke lett. Det er mange her med enorme talenter. Men det er opptil meg å jobbe hardt nok. Jeg har troen på at jeg kan klare de. Jeg vil bare være rundt laget, gi alle støtte og være der hvis det trengs, sier han.

18-åringen takker for støtten fra trenerapparatet.

– De har hatt troen hele veien. De gjør det samme med alle spillere. De gir deg hundre prosent både på og utenfor banen og sørger for at du er på ditt beste både som menneske og spiller. Det er mange som tror på meg, men jeg må sørge for å vise at de har rett, sier han.

Imponerte

Elliott imponerte stort på utlån i Blackburn i Championship forrige sesong. Han scoret syv mål og leverte elleve målgivende pasninger for laget som havnet midt på tabellen. Han var blant de nominerte til å vinne prisen for sesongens beste unge spiller. 

Liverpool hentet Elliott fra Fulham i 2019. Tidligere i år ble det klart at de røde må betale opp mot 4,3 millioner pund i såkalt en såkalt tribunal da de hentet spilleren før han hadde signert en proffkontrakt.

18-åringen har spilt ni kamper for Liverpools A-lag.