Liverpool starter sesongoppkjøringen i Østerrike

Liverpool drar rett til Østerrike for å starte sesongoppkjøringen.

9. jul 2021 kl 10.02Jens Bessesen

Vanligvis møtes Liverpool-spillerne og -trenerne på treningsanlegget for å komme i gang med sesongoppkjøringen før man drar på treningsleir. I år blir det endringer. Mandag går turen rett til Saalfelden i Østerrike - samme sted de røde tilbrakte oppkjøringen i fjor. Det bekrefter Liverpool FC.

Liverpool er et av de siste lagene i Premier League til å bekrefte sine planer for pre-season, og de er også et av lagene som kommer senest i gang med treninger i sommer. Jürgen Klopp ga spillerne en ekstra uke fri etter en lang sesong.

Hvem de skal møte i treningskamper er fremdeles ikke offentliggjort.

Frankrike?

Etter at leiren i Østerrike er ferdig vil turen ifølge This Is Anfield gå direkte til Evian i Frankrike. Liverpool avventet reiseråd fra myndighetene så lenge som mulig, og fikk til slutt grønt lys for å tilbringe oppkjøringen i utlandet.

Nå kommer det til å bli spilt treningskamper underveis i de to oppholdene, før det hele skal avsluttes med en hjemmekamp på Anfield før sesongen begynner borte mot Norwich 14. august.

Ifølge This Is Anfield legges det opp til fem treningskamper i løpet av de fem ukene med sesongoppkjøring. Den siste kampen kan bli mot spanske Osasuna. 

De fleste blir med fra start

De ti Liverpool-spillerne som deltok eller fremdeles deltar i EM og Copa America har fått forlenget ferie og blir ikke med når oppkjøringen begynner på mandag. De som kommer senest tilbake blir Jordan Henderson, Alisson, Fabinho og Roberto Firmino, som søndag spiller finale. De slutter seg ikke til Liverpool-troppen før i slutten av juli.

Når det gjelder resten er de aller fleste klare. Virgil van Dijk har varslet at han er klar til å begynne å trene for fullt, mens det blir spennende å se hvilken forfatning Joe Gomez, Joel Matip og Trent Alexander-Arnold er i. 

Nysigneringen Ibrahima Konate skal få treffe på sine nye lagkamerater for første gang, mens det blir et gjensyn med spillere som Loris Karius, Harvey Elliott og Harry Wilson, som tilbrakte forrige sesong på utlån. 

Dette er spillerne som blir med til Østerrike på mandag: 

James Milner, Adrian, Ben Davies, Alex Oxlade-Chamberlain, Ibrahima Konate, Joel Matip, Nat Phillips, Divock Origi, Ben Woodburn, Rhys Williams, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Kostas Tsimikas, Caoimhin Kelleher, Sadio Mane, Mohamed Salah, Naby Keita, Curtis Jones, Taiwo Awoniyi, Marko Grujic, Harvey Elliott, Loris Karius, Takumi Minamino, Jake Cain, Leighton Clarkson, Marcelo Pitaluga, Harvey Davies, Billy Koumetio, Owen Beck, Kaide Gordon, Mateusz Musialowski, Tyler Morton, Conor Bradley.