England tapte på straffer

Alt lå til rette for at England endelig skulle vinne et mesterskap – men slik skulle det ikke gå.

12. jul 2021 kl 00.00Arild Skjæveland

England var i sin første finale på 55 år, og da Luke Shaw ga dem ledelsen på Wembley før to minutter var spilt lå alt til rette for at engelskmennene endelig skulle vinne et mesterskap.

Gareth Southgates lag så lenge bra ut, men Italia tok mer og mer over, og ble feigere. Etter 67 minutter utlignet Leonardo Bonucci etter en dødball, og det var fortjent. Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid.

Jordan Henderson ble byttet inn etter 73 minutter, etter at utligningen hadde kommet.

Henderson slapp å ta straffe

Kampen gikk til ekstraomganger, og etter 120 minutter ble Henderson tatt av banen da Southgate tydeligvis ønsket å sette inn sine straffespesialister. Det gikk ikke veien.

Selv om Italia mistet sin første straffe, skulle England likevel ikke klare det. Marcus Rashford bommet, Jadon Sancho bommet, og så bommet også 19 år gamle Bukayo Saka.

At en 19-åringen skulle måtte ta straffespark etter et så vanskelig innhopp var veldig overraskende, men det er vanskelig å ikke synes synd på gutten.

Southgate får nok kritikk for byttene sine, og oppsettet på straffene. Italia er europamestere i fotball, og nå kan Henderson ta tre ukers ferie før han stiller til pre-season.