Van Dijk kan være tilbake på banen mot Hertha Berlin

Klopp sier nederlenderen kan få spilletid på torsdag.

26. jul 2021 kl 14.32Jens Hapnes Rege

Liverpools supportere kan endelig få et gjensyn med Virgil van Dijk på fotballbanen, sier Jürgen Klopp mandag. 

Etter de rødkleddes treningskamp mot Mainz 05 fredag kveld uttalte treneren at han ikke så for seg at van Dijk eller Joe Gomez ble involvert mot Hertha Berlin torsdag, men nå ser førstnevnte ut til å ha fått klarsignalet. 

Kan få minutter

– Han ser veldig bra ut på trening, og vi kan kanskje gi ham noen minutter, men vi må snakke litt mer om det. Han ser klar ut, sier Klopp om van Dijk til Liverpools hjemmeside.

– Det gir mening å gjøre det dersom man ser på kampene som en del av rehabiliteringen. 

Nederlenderen har vært ute av spill i ni måneder etter at han ble kvestet av Jordan Pickford oktober 2020, men ser nå endelig ut til å være tilbake. 

SMIL: Van Dijk har grunn til å smile.

SMIL: Van Dijk har grunn til å smile.

Gomez nærmer seg

Gomez skal ligge et lite hakk bak nederlender i løypa, men også han skal snart være klar for minutter på banen. 

– Joey er veldig nære. Det er ikke et kappløp mellom dem - de hadde forskjellige skader - men Gomez er nære. Dersom Virgil kan spille 20 minutter nå kan Joe gjøre det neste kamp, muligens. Begge ser bra ut.  

Klopp forklarer at klubben ønsker å gjøre spillerne rustet for resten av karrieren, ikke bare til sesongens første kamp. 

– Alle kan se hvor bra de ser ut på bildene fra trening, men vi har det ikke travelt. Det er en lang sesong og vi forbereder dem for resten av karrieren, ikke sesongens første kamp, etter veldig seriøse skader.

Han sier imidlertid det er et godt tegn at man ønsker dem tilbake. 

– Å miste tålmodigheten litt, som supportere eller som trener, er ikke et dårlig tegn. Det betyr bare at de var rimelig gode og at vi ønsker dem tilbake i laget. 

Liverpool møter Hertha Berlin klokken 20.20 torsdag kveld.