Skal prøve å lære fra de returnerte midtstopperne

Nathaniel Phillips har fått en lang vei til startelleveren, men ser positivt på situasjonen.

29. jul 2021 kl 13.58Jens Hapnes Rege

Sammen med Rhys Williams og Ozan Kabak var Nathaniel Phillips sentral i at Liverpool avsluttet sesongen med fem strake seire og sikret seg Champions League-spill denne sesongen. 

24-åringen scoret i den nest siste kampen mot Burnley, og hadde en viktig redning på streken i sesongavslutningen mot Crystal Palace. 

På tross av hans gode spill på tampen av sesongen har veien til spilletid bare blitt lengre, med Joel Matip, Joe Gomez, Virgil van Dijk og Ben Davies tilbake fra skade, samtidig som klubben har hentet inn Ibrahima Konate for å forsterke plassen. 

Phillips ryktes bort fra klubben, men er fortsatt med førstelaget på treningsleiren. Han ser positivt på situasjonen, selv om det blir vanskeligere å få spilletid. 

Lærevillig

– Det er ikke noe nytt i fotballen, men har alltid stor konkurranse om plassene. Det er fint å ha spillerne tilbake fra skade slik at man kan plukke opp ting fra deres spill. Jeg prøver alltid å lære fra dem på treningsfeltet, sier 24-åringen i et intervju med Liverpools hjemmeside.

Selv om det minker hans spillesjanser, ser han heller på det positive med situasjonen. 

– Man må se på det som en mulighet. De er tre av de beste stopperne i verden - det hadde vært teit å ikke ta muligheten og lære fra deres spill. 

I AKSJON: Phillips har spilt Liverpools treningskamper så langt.

I AKSJON: Phillips har spilt Liverpools treningskamper så langt.

Holder bakkekontakten

Phillips ble lovpriset etter hans gode sesongavslutning, men prøver å holde beina godt plantet i bakken. 

– Jeg liker ikke å overtenke og bli for påvirket av tidligere prestasjoner - både positivt og negativt. Man ønsker ikke å bli revet med og bli selvtilfreds. Det er det samme med dårlige opplevelser, man vil ikke konsentrere for mye på dem og bli påvirket negativt.

– Man må være nøktern hele tiden, som jeg alltid prøver å være, forklarer stopperkjempen. 

Formen nærmer seg

Etter snart tre uker på treningsleir begynner formen å komme seg. 

– Vi har arbeidet hardt de siste ukene, men guttene og jeg er i god form. Vi nyter å være tilbake med ballen i beina, og gjør oss klare for neste sesong. 

Spillerne skal være hele fire uker samlet i Østerrike, for å bli i best mulig i form til sesongen som kommer. 

– Man må finne måter å bruke tiden på, men det er en del av jobben å komme seg i god form på treningsleiren. Vi får den beste maten som finnes og passes på av profesjonelle. Det får en i god form før sesongen. 

ARBEIDER HARDT: Phillips gir alt på trening.

ARBEIDER HARDT: Phillips gir alt på trening.

Kamprytme

Nå handler det om å komme i kamprytmen før sesongstart om to uker. 

– I de første kampene handler det om å komme tilbake i kamprytmen, og å bli vant med å spille kamper igjen. Videre handler det om å få til gode prestasjoner og se glimt av det man ønsker å se i sesongen spillemessig. 

– Vi ønsker å få frem prinsippene våre på banen og å fremheve måten vi ønsker å spille på i den kommende sesongen. 

Torsdag kveld møter Liverpool tyske Hertha Berlin til treningskamp. Kampen starter 20.20 og sendes på LFCTV Go.