Nat Phillips om Konate-signeringen:– Det kom ikke som noen overraskelse

Nathaniel Phillips vet at han alltid vil ha konkurranse om plassene som midtstopper i Liverpool.

6. jun 2021 kl 13.18Einar Kvande

Det var Nathaniel Phillips som ledet forsvarsrekka til de røde i en sesonginnspurt der Liverpool klatret til tredjeplass på Premier League-tabellen og sikret seg plass i neste års Champions League. Men Bolton-gutten tar det på ingen måte for gitt at han vil være i startelleveren når neste sesong starter i august, og han har fått en ny konkurrent i Ibrahima Konate.

– Det kom ikke som noen overraskelse at han ble signert, sier Phillips i et intervju med Liverpool Echo.

– Liverpool er en enorm klubb, hvor det alltid vil være hard konkurranse om plassene på laget. Du må alltid kjempe for å beholde plassen din på laget. Selv om det betyr hardere konkurranse, velger jeg å se det som en person til jeg kan lære av. En ny person jeg kan studere spillet til på nært hold, se hvordan han spiller og se om jeg kan lære noe av det, fortsetter 24-åringen.

– Det spiller ingen rolle hvem du er, du har ingen rett til å spille for Liverpool, og det gjelder ikke minst meg selv. Jeg hadde bare spilt en håndfull kamper da Kabak og Davies ble signert i vinter. Jeg kjente til situasjonen i klubben med alle skadene på midtstoppere, og vi trengte flere spillere i den posisjonen. For meg handlet det om å spille så godt som mulig når jeg fikk sjansen, og gjøre alt jeg kunne for å beholde plassen på laget. Det var slik jeg så det.

– Ozzy kom inn og gjorde en god jobb. Han hjalp oss mye. Jeg tror ikke vi hadde klart å avslutte sesongen på den måten vi gjorde hadde han ikke kommet og hjulpet oss slik han gjorde. 

– Du ønsker å spille så mye som mulig, men du må gjøre deg fortjent til det. Noen ganger får du sjansen på grunn av skader, men det er ikke ofte det skjer. Ønsker du å spille så mye som mulig må du ta vare på sjansene og kjempe. Du må levere spill på et så høyt nivå at du holder konkurrentene ute av laget. 

Skal ha samtaler med Klopp

Med kjøpet av Konate i tillegg til at Joël Matip, Joe Gomez og Virgil van Dijk vil være tilbake etter skader, erkjenner Phillips at det blir tøft å få en plass i startelleveren til høsten. Han forteller at han skal ha samtaler med Jürgen Klopp om fremtiden senere i sommer.

– Vi har ikke hatt noen samtale ennå. Jeg tror ikke de forventet at jeg skulle ha en slik sesong som jeg hadde, og prestere på det nivået jeg gjorde. Kanskje tenkte de at jeg bare ville gjøre en jobb, og så kunne de selge meg etterpå, men nå tenker de seg om to ganger. Jeg er ikke sikker.

– Jeg må ha samtaler med dem, og finne ut om det er en rolle for meg her, og hvilken rolle de ønsker at jeg skal spille. Alt avhenger av om de ser en rolle for meg her i Liverpool, og hva den rollen blir. Jeg kommer til å bestemme meg for hva som er best for meg selv basert på dette.

– Jeg har elsket tiden min i Liverpool frem til nå. Jeg er blitt akseptert av fansen denne sesongen, og jeg har elsket mulighetene jeg har fått til å spille for denne klubben. Jeg har elsket hvert minutt av det, og jeg ønsker å fortsette å spille for denne klubben. Men jeg må også ta med i vurderingen hva som er best for min karriere, og det vil avhenge av hvilken rolle Liverpool har, eller ikke har, for meg. Jeg må ta det derfra, avslutter Phillips.