– Fra onsdag til lørdag fikk jeg fire eller fem telefoner fra Liverpool

Anfield-klubben prøvde å overtale Edvard Tagseth i ellevte time.

6. jun 2021 kl 11.17Einar Kvande

Tirsdag 13. august 2019 signerte Edvard Sandvik Tagseth en fireårskontrakt med Rosenborg. Til VG har trønderen og hans far, Tore Tagseth, lettet på sløret om dramaet som foregikk dagene før kontrakten med den norske toppklubben ble signert.

Liverpool gjorde nemlig alt de kunne for å overtale 2001-modellen til å signere en ny kontrakt med dem isteden. 

– Fra onsdag til lørdag fikk jeg fire eller fem telefoner fra Liverpool. Da var plutselig alle våre krav om trivsel på plass: Bolig med gjesterom nærmere byen, leilighet sammen med en medspiller, reisebudsjett både for familie og norske venner, i tillegg til et sportslig opplegg på U23-laget, forteller pappa Tore Tagseth til VG.

Etter tre dager med dialog med Liverpool måtte han fortelle sønnen om tilbudet. 

– Pappa kom inn på rommet mitt og fortalte hva de ville gjøre for å få meg tilbake. Jeg ble rystet og sjokkert. Jeg hadde ikke forventet at de skulle prøve på nytt, sier Edvard Tagseth til avisen.

Dro til skogs

Eddi kastet seg på sykkelen og dro til skogs for å klarne tankene. Halvannen time senere var han hjemme igjen, og ga beskjed til faren om at han ville spille for Rosenborg.

– Jeg tror bare det føltes så rett å dra til RBK da jeg hadde vært der og trent og hatt det så bra, sier trøndergutten.

– Jeg savner jo Liverpool, men angrer ikke på avgjørelsen jeg tok for halvannet år siden. Det var jo en avgjørelse jeg tok selv, og som jeg fortsatt mener var riktig, sa Eddi da Liverpool.no slo av en prat med ham i november.

Selv om hans tre gode kamerater Curtis Jones, Rhys Williams og Neco Williams nå er en del av førstelagsstallen til Jürgen Klopp, så angrer ikke Sandvik Tagseth på valget han tok den gangen.

– Når du ser dem spille for førstelaget så kort tid etter at jeg spilte sammen med dem selv, tenker du jo tanken at det kunne ha vært meg. Men jeg går ikke rundt og er sur av den grunn. Jeg gleder meg heller over deres fine utvkling, sa Frosta-gutten til Liverpool.no i høst.