HJEM TIL TRØNDELAG:  Edvard Sandvik Tagseth trener med Rosenborg i påvente av ny klubb. Kanskje det blir nettopp trønderne han skriver under for?

Trener med Rosenborg

– Jeg er sikker på at jeg har valgt riktig, sier Tagseth.

Den norske tenåringen Edvard Sandvik Tagseth var blant talentene som ble tilbudt ny kontrakt av Liverpool FC, men 18-åringen fra Frosta valgte å takke nei til forslaget og ble frigitt etter sesongen.

– Det er flere grunner til det, men det har vært litt mangel på spilletid i det siste på grunn av skader og litt forskjellig, sier Tagseth i et intervju med RBK.no.

– Følte det var på tide med noe nytt

– Nå følte jeg det var på tide med noe nytt, så får vi se hvor det blir, men jeg er sikker på at jeg har tatt det riktige valget. Det har vært to fine år, så jeg utvikla meg ganske mye der.

I sin røde avskjedsmelding på Instagram skrev han at han alltid hadde drømt om å spille for Liverpool, og at han er veldig stolt over å kunne si at han «har vært en del av en av de beste og største klubbene i verden».

I AKSJON PÅ ANFIELD:  Tagseth sier han har hatt god utvikling i Liverpool, og han har blant annet opplevd å få spille kamp på selveste Anfield. Her fra januar i fjor.

«Etter mye tankevirksomhet har jeg tatt beslutningen om å gå videre og prøve å bli den beste fotballspilleren jeg kan bli et annet sted, og jeg er veldig spent på fremtiden og det den vil bringe», la han til.

– Har gledet meg lenge

Denne uka trener den talentfulle midtbanespilleren med Rosenborgs førstelag.

– Det har jeg gledet meg lenge til. Det blir artig å bli kjent med gutta på laget og kjenne på nivået, forteller han til RBK.no.

Tagseth trener i første omgang med den regjerende Eliteserien-mesteren denne uka, før han skal på familieferie. Deretter er planen at han skal trene med Rosenborg på nytt før han drar til G19-landslagets EM-sluttspill, opplyser RBKs nettside.

– Jeg forventer at det blir et hakk opp i tempo og nivå. Så jeg gleder meg til å kjenne på hvordan jeg tar nivået og forhåpentligvis bli godt kjent med gruppa, sier Tagseth.

I sin første sesong på juniorlaget spilte Tagseth under Steven Gerrards ledelse, sesongen før scouseren ble Rangers-manager.

Lysluggen med den presise venstrefoten imponerte i en rekke kamper og tok nivået meget bra, men mistet de siste månedene av 2017/18-sesongen med skade. Det siste året har skader bidratt til lite regelmessig spilletid, og nå søker han altså lykken andre steder.

Supporterklubben ønsker Tagseth lykke til og alt godt videre i karrieren.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.06.2019 kl 10:04

– Jeg ønsker å bli en legende i klubben

Liverpools nyeste signering, Sepp van den Berg, legger lista høyt etter overgangen fra PEC Zwolle.

+
27.06.2019 kl 08:02

Det beste fra sesongen som var

Comebacket mot Barcelona, Origis scoring mot Everton og triumfen i Madrid. Gjenopplev ti av de beste øyeblikkene fra 2018/19-sesongen.

+
27.06.2019 kl 06:38

Ojo sikter seg inn mot førstelaget

Sheyi Ojo tror Steven Gerrard er rett mann til å pushe han til å ta opp kampen med Mohamed Salah og Sadio Mané.

+
26.06.2019 kl 22:02

Salah med scoring da Egypt avanserte fra gruppen

Mohamed Salah scoret sitt første mål i Afrikamesterskapet.

+