MANGE ALTERNATIVER:  Edvard Sandvik Tagseth trener med Rosenborg etter å ha takket nei til videre spill i Liverpool, og har mange interessenter rundt om i Europa.

Enorm interesse for Tagseth

– Jeg har mye å takke Gerrard og de andre trenerne for.

Etter to år i Liverpool valgte norske Edvard Sandvik Tagseth å ikke takke ja til tilbudet om ny kontrakt. Dermed ble han frigitt etter sesongen, og nå trener han for tiden med Rosenborg.

Den løpssterke midtbanespilleren sier i et intervju med VG at han har utviklet seg både som spiller og person i løpet av tiden på Merseyside, og synes særlig fysikken og de defensive egenskapene er blitt bedre.

– Blitt en helt annen spiller

Tagseth hadde Steven Gerrard som trener i 2017/2018-sesongen på U18-laget, og var så godt som fast i startelleveren før han ble skadet og mistet siste del av sesongen den våren.

– Jeg har blitt en helt annen spiller i Liverpool. Jeg har mye å takke Gerrard og de andre trenerne for, sier Tagseth til VG.

18-åringen ble spurt om forholdet til Liverpool-legenden, som nå er Rangers-manager.

– Vi hadde et veldig bra forhold. Vi snakket en del i lag. Jeg har hatt kontakt med ham etter at han dro til Rangers også. Jeg spilte alle kampene det første halve året. Han hadde troen på meg.

Nå trener trønderen som nevnt med Rosenborg denne uka, men det er mange klubber som har Tagseth på radaren.

– Jeg har ikke fått noe kontraktstilbud enda, men jeg vet at de (RBK) har lyst at jeg skal begynne her. Nå får jeg trent med dem en uke og får blitt kjent med trenerne, guttene og omgivelsene. Det setter jeg pris på, sier han til VG.

Fokus på utvikling og trivsel

– Det har jo vært litt interesse. Det er jo normalt når en spiller går fra Liverpool.

Tenåringen med den presise venstrefoten har interesse fra klubber rundt om i Europa, og nevner Nederland, Belgia, Frankrike, Norge og Portugal.

– Det er mye forskjellig, legger han til.

– Hva blir viktigst for valget ditt?

– Det er to ting jeg legger mest vekt på: Utvikling og at jeg har det bra utenfor fotballbanen, forteller Tagseth til VG.

Rosenborgs trener, Eirik Horneland, forteller avisen at det er i indreløperrollen de vurderer Tagseth.

– Det er en flott gutt fra Trøndelag som har vært ute i Europa og spilt for Liverpool. Han er kontraktsfri nå. Så får vi se om han kan tenke seg oss og om vi kan få et godt samarbeid. Han er først og fremst en veldig god indreløper. Det er nok den rollen Rosenborg eventuelt vil vurdere ham i.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.06.2019 kl 06:15

Mistet kapteinsbindet på landslaget

Joe Gomez har mistet kapteinsbindet for England U21.

+
17.06.2019 kl 21:43

Gerrard vil ikke nøye seg med Ojo

Tirsdag er det ventet at Sheyi Ojo blir klar for Rangers, men Steven Gerrard står også først i køen for å sikre en annen Liverpool-spiller.

+
17.06.2019 kl 18:08

Fra Liverpool-speider til manager på to år

Jonathan Woodgate har fått en kometkarriere etter at han forlot Liverpool.

+
17.06.2019 kl 16:08

Derfor lages det bare 405 par av Manés nye sko

Sadio Mańe med nye fotballsko til Afrikamesterskapet.

+