Var ønsket av flere klubber da han forlenget med Liverpool

Flere klubber var interessert i ballgutthelten som nylig signerte sin første proffkontrakt med Liverpool.

4. aug 2021 kl 13.11Jens Bessesen

Oakley Cannonier var en viktig del av mirakelet på Anfield mot Barcelona i 2019, da han tenkte raskt og ga ballen til Trent Alexander-Arnold før den berømte corneren som avgjorde kampen. 

Nå er det for sine evner som fotballspiller Cannonier skaper overskrifter. I starten av juli signerte han sin første proffkontrakt med Liverpool, og i sesongoppkjøringen har han vist noen av sine evner. 

Flere var interessert

Caoimhe O'Neill i The Athletic skriver at Liverpool møtte noe konkurranse da de ble enige med unggutten om en treårskontrakt - den lengste kontrakten man kan gi til en 17-åring. 

Flere klubber skal nemlig ha forhørt seg om muligheten til å hente stortalentet før kontrakten ble signert. Barndomsklubben Leeds United skal ha vært en av disse klubbene. Men Cannonier er Liverpool-supporter og nølte ikke med å skrive under på en ny kontrakt. 

Han meldte overgang til Liverpool allerede da han var på U12-nivå, og nå har også moren flyttet til Kirkby sammen med Cannoniers søsken slik at han skal få best mulig oppfølging på og utenfor banen som akademispiller. 

Imponerte

Forrige sesong ble ødelagt av skader for 17-åringen, men i oppkjøringen til 2021/22-sesongen har han fått vist frem sine evner. Nylig scoret han hattrick for U18-laget i en treningskamp mot Chester. 

Da spilte han som spydspiss, men Cannonier har også kapasitet til å inneha «tierrollen» eller spille ute på kanten. Han har blitt sammenliknet med Phillippe Coutinho. 

Målet for kommende sesong blir å spille seg inn på U23-laget samtidig som han imponerer nok til å sikre seg enda en ny kontrakt når han fyller 18 år i mai.