Håper å få sine første minutter på banen allerede mot Bologna

Det er bare et par dager siden Fabinho sluttet seg til Liverpools treningsleir, men brasilianeren sier han er klar for spill allerede på torsdag.

3. aug 2021 kl 21.03Einar Kvande

Fabinho signerte i dag en ny langtidskontrakt med Liverpool, som binder brasilianeren til Anfield-klubben helt frem til sommeren 2026. Da vil han være 32 år gammel. 

Midtbanespilleren har vært gjennom sine første dager med preseason-trening denne uken, men føler han allerede er klar for å spille treningskamp.

– Det er veldig godt å være tilbake. Jeg har savnet dette. Jeg har savnet å bruke Liverpool-trøyen. Jeg har savnet å trene med guttene. Jeg savner alt, lunsjene og alle deler av preseason. Selv det fysiske hardkjøret. Jeg har savnet det, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Torsdag kan jeg få min første kamp mot Bologna. Forhåpentligvis får jeg spille. Jeg vet ikke hvor lenge jeg vil få spille, men forhåpentligvis slipper jeg til og får noen minutter på baken, fortsetter 27-åringen.

Mandag måtte Liverpool-spillerne gjennom en intens løpeøkt i Frankrike. Men selv slike harde økter er noe som Fabinho nyter.

– Ja, jeg liker det. Selvsagt er det godt å få litt ferie og hvile, få litt tid sammen med familien, og fly bort et sted. Men du har hele tiden klubben og laget litt i hodet. Jeg har sett noen av treningskampene, og jeg er glad for at guttene har fått vist frem sine kvaliteter. Nå er jeg tilbake. Jeg vil jobbe hardt og nyte treningskampene, for snart starter Premier League igjen.

Tøff sesong

Fabinho innrømmer at forrige sesong ble tøff, men avslutningen var positiv. Nå har han satt seg nye mål for den kommende sesongen.

– Det var en veldig hard sesong. En annerledes sesong med alle skadene, med COVID, og å spille uten fans nesten hele sesongen. Til slutt kom vi inn blant topp tre, noe som var veldig viktig for oss. Det var veldig viktig for klubben å komme med i Champions League.

– Nå er guttene tilbake. Noen spillere, som Virgil, var ute hele sesongen med skade. Joe Gomez og Joel også. Viktige spillere er tilbake, og forhåpentligvis får de selvtilliten tilbake. De vil spille og komme tilbake på høyeste nivå, og bli veldig viktige spillere for oss igjen.

– Andre spillere fikk vist sine kvaliteter forrige sesong, som Nat Phillips og Rhys Williams. 

– Personlig var jeg veldig glad da jeg kunne spille på midtbanen igjen. Det var viktig for meg. Jeg kan selvsagt spille midtstopper, men jeg liker meg bedre på midtbanen, når jeg får spille med Thiago og de andre i det leddet. Jeg er glad for den gode avslutningen vi fikk på sesongen. Jeg tror vi vant de fem siste kampene, noe som var veldig viktig for oss.