Fabinho har signert ny langtidskontrakt

Det er snakk om en avtale for fem år.

3. aug 2021 kl 18.01Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter at Fabinho har signert en ny langtidskontrakt med klubben.

Midtbanespilleren signerte de nødvendige dokumentene under Liverpools treningsleir i Evian tirsdag.

– Jeg er henrykt over å ha signert en ny kontrakt med klubben, sier brasilianeren til Liverpools offisielle nettside.

– Helt siden samtalene startet har jeg vært veldig positiv omkring dette, for dette var det jeg ønsket. Jeg ønsket å bli værende i denne klubben, og fortsette å spille for Liverpool. Nå er det offisielt, og jeg er veldig glad.

– Jeg har vært veldig lykkelig her de siste tre sesongene. Jeg har lært mye av manageren og alle i staben, og av de andre spillerne også. 

– Vi har oppnådd ting sammen, og for meg er dette det beste stedet å være, og det beste stedet å fortsette utviklingen. Jeg skal fortsette å lære av staben her, og av de andre spillerne. Forhåpentligvis fortsetter vi å oppnå store ting.

122 kamper på tre sesonger

Fabinho kom til Liverpool fra Monaco sommeren 2018. Han har med tiden blitt en svært viktig brikke i Jürgen Klopps mannskap, og har vunnet både Champions League, Premier League, UEFA Super Cup og klubb-VM med Anfield-klubben.

27-åringen står bokført med 122 kamper for klubben i løpet av de tre første sesongene på Merseyside. I følge Liverpool Echo har brasilianeren signert en femårskontrakt. Dermed vil han være bundet til klubben frem til sommeren 2026, som i praksis betyr en forlengelse på tre år i forhold til midtbanespillerens gamle avtale.

– Jeg har blitt en bedre spiller her. Jeg har mer erfaring nå som jeg er 27 år, enn da jeg kom til klubben som 24-åring. Når du spiller på dette nivået, er det naturlig at du vil vokse som spiller, og du vil lære masse. Jeg ønsker ikke å stoppe her. Jeg vet hvilke områder jeg kan forbedre meg på. Jeg kan hjelpe laget til å bli bedre også. Jeg skal gjøre mitt beste for dette laget.

– Manageren og staben presser oss, for de vet hva som er kapasiteten vår og kjenner kvalitetene våre. Personlig ønsker jeg å gjøre mitt beste for laget, og jeg ønsker å være en viktig brikke på dette laget. Ikke bare som spiller, men også som leder. Jeg skal fortsette å lære av de andre spillerne og staben, og bli så god som mulig.

– Vi vet vi har en spillergruppe som kan nå veldig langt i alle turneringer. Forrige sesong vant vi ikke noen trofeer, så jeg tror alle er sultne på å vinne flere trofeer, og flere ting, for å gjøre fansen glade. Forhåpentligvis klarer vi det denne sesongen, avslutter Fabinho.