– Mentalt har denne skaden vært en stor utfordring

Joe Gomez har opplevd en rekke alvorlige skader i sin karriere, men midtstopperen mener den han har kjempet seg tilbake fra nå har vært den mest utfordrende.

3. aug 2021 kl 16.46Einar Kvande

I treningskampen mot Hertha Berlin nylig var Joe Gomez endelig tilbake fra sin langvarige kneskade. London-mannen fikk spille de siste 21 minuttene i 4-3 tapet for Bundesligaklubben.

Før disse minuttene mot Hertha Berlin hadde ikke Gomez spilt kamp siden han fikk kneskaden i november. Det var den 11. november at forsvarsspilleren skadet senen som går fra kneskålen til leggbeinet, patellarsenen, i det venstre kneet under trening med England. Han ble operert dagen etter, den 12. november. Resten av sesongen var dermed over for Gomez, som også gikk glipp av EM i sommer.

Gomez gikk også glipp av VM i 2018 på grunn av skade, og skaden i november kom under ett år etter at den tidligere Charlton-gutten fikk et brudd i ankelen i en kamp mot Burnley på Turf Moor. 

I oktober 2015 ødela Gomez fremre korsbånd under spill for England U21, så skadene har forfulgt den uheldige spilleren gjennom hele karrieren.

– Jeg har hatt min andel med skader nå, og dette var en alvorlig en. Dette var den mest utfordrende skaden av dem alle, uttaler Gomez til podcasten How to be a Baller.

– Hvordan det skjedde og timingen på skaden gjorde det til den mest frustrerende for meg personlig, men nå føler jeg meg bra.

– Jeg håper jeg skal være klar til innsats etter preseason. Mentalt har denne skaden vært en stor utfordring, da jeg har vært nødt til å gjenoppbygge kroppen min så mange ganger nå. Noen spillere ser av og til slike ting som dette som et prosjekt, en sjanse til å komme tilbake bedre og sterkere, men jeg har hatt så mange skader og tilbakeslag nå. Jeg var takknemlig for å være skadefri og i form, og å spille igjen, så jeg trengte ikke en skade til på det tidspunktet.

Tungt å se EM på TV

– Alt skjer av en grunn, men det krevde mye av meg å bare se fotball igjen. Det var svært vanskelig for meg å se EM på TV. Det blir hyggelig med en ny start, og kunne spille fotball igjen.

Gomez forteller at det var til stor hjelp for ham å ha stopperkollega Virgil van Dijk ved sin side under rehabiliteringen. De to stopperne har kjempet seg tilbake fra alvorlige kneskader sammen. 

– Jeg er takknemlig for det. Alle vet at Virgil er hel ved. Den beste midtstopperen i verden, og jeg er heldig som får spille sammen med ham. Han har strålende holdninger. Det var selvsagt vanskelig for klubben at vi ble skadet samtidig, men for oss var det på en måte en velsignelse. Vi kunne trøste hverandre og snakke sammen om problemene våre.