– Glad for å være tilbake med laget

Xherdan Shaqiri har blitt linket bort fra Liverpool denne sommeren, men sier nå han er klar for å ta fatt på en ny sesong i rødt.

3. aug 2021 kl 12.24Jens Bessesen

I slutten av juli gikk Xherdan Shaqiri ut i italienske Corriere dello Sport og sa at han ønsker seg nye utfordringer og at han håper Liverpool vil vurdere eventuelle bud som kommer inn i sommer. Shaqiri uttalte blant annet at han kunne tenke seg å spille i Serie A igjen. 

Nå har han avgitt et intervju med Liverpool FCs offisielle nettside. Det er ingen overraskelse at en eventuell overgang ikke blir nevnt i det intervjuet. I stedet sier Shaqiri at han er fornøyd med tingenes tilstand.

– Jeg er glad for å være tilbake med laget. Jeg ser frem til å ha en god oppkjøring og å begynne en ny sesong, sier han. 

Strålende EM

Shaqiri leverte et imponerende EM med Sveits, som tok seg helt til kvartfinalen. Nok en gang var 29-åringen sveitsernes store stjerne, og han scoret i sitt fjerde mesterskap på rad.

Etter tre ukers ferie har han den siste uken vært med laget på treningsleir, først i Østerrike, og nå i Frankrike. Han håper å ta med seg den gode EM-formen inn i den nye sesongen.

– Jeg ser frem til sesongstart. Forhåpentligvis kan vi oppnå det vi ønsker med klubben. Målet er alltid å vinne, og å spille for trofeer. Vi får se hva som skjer - uansett vil vi gi alt for å vinne, sier han.

Shaqiri ser frem til å møte publikum på Anfield igjen.

– Vi vet hvor bra stemningen er på Anfield, så det kommer til å gjøre oss enda bedre, sier han.

Salg?

Det har vært stille rundt Shaqiri etter at hans Sveits røk ut i kvartfinalen i europamesterskapet, men mot slutten av juli ble det meldt at det forventes det mer aktivitet rundt kraftpluggen. 

Neil Jones skrev i forrige uke på Twitter at interessen i Shaqiri antas å spisse seg til i tiden fremover. Sevilla, Villarreal, Lazio og Napoli skal være blant klubbene som er interesserte i 29-åringen. 

Liverpool håper å motta et bud på om lag 15 millioner pund.