Slik vil Klopp angripe kampene mot Bologna

Jürgen Klopp vil bruke to forskjellige lag i dobbeltoppgjøret mot Bologna torsdag.

3. aug 2021 kl 08.48Jens Bessesen

Torsdag er det duket for to treningskamper mellom Liverpool og Bologna i Evian. Kampene skal vare i en time, og manager Jürgen Klopp avslører deler av sin plan for kampene. I et intervju med liverpoolfc.com bekrefter han at de røde vil starte med to forskjellige lag i de to kampene. 

– Vi har nok spillere som trenger å få spilt 60 minutter. Så har vi noen som kanskje bare skal spille 30 minutter, sier han. 

Passende format

Han mener formatet med to 60-minuttere passer godt med tanke på hvor langt Liverpool har kommet i oppkjøringen.

– Vi har helt klart et lag som kunne spilt 90 minutter nå, men det gir ikke så veldig mening å gjøre det allerede. I år har vi gjort det noe annerledes enn tidligere, sier han. 

Liverpool har gjort ting annerledes i år sammenliknet med tidligere oppkjøringer. Et av grepene er å spille kortere kamper. 

– Det har gitt oss muligheten til å holde intensiteten oppe, og nå har vi den doble 60-minutteren. Det ser jeg frem til. Bologna var også med på formatet, sier Klopp. 

Flere kamper i vente

Så langt har Liverpool spilt fire treningskamper denne sommeren. De to første varte bare i 30 minutter, og både mot Wacker Innsbruck og Stuttgart endte det 1-1. 

Deretter var det duket for 90-minuttere mot Mainz og Hertha Berlin. Førstnevnte vant Liverpool 1-0, mens det ble 4-3-tap mot Hertha. 

Nå venter altså to kamper mot Bologna på torsdag, før de to siste treningskampene skal spilles på Anfield mot spansk motstand. Søndag kommer Athletic Club på besøk, mens Osasuna er motstander mandag.

Alvoret starter borte mot Norwich i Premier League neste lørdag.