Følte seg fullstendig tom og utslitt etter 20 minutter mot Hertha

Virgil van Dijk forteller hvordan det har vært å trene for fullt med laget og spille kamp igjen, for første gang på ni måneder.

4. aug 2021 kl 20.56Einar Kvande

Den 17. oktober 2020 skulle vise seg å bli en avgjørende dato forrige sesong. Liverpool klarte bare uavgjort mot Everton, men kampen huskes for helt andre ting. 

Etter bare seks minutter ble Virgil van Dijk kvestet av Everton-målvakt Jordan Pickford, og måtte forlate banen. 

Av bildene kunne man se at dette var alvorlig. Nederlenderen hadde fått en grad tre avrivning av det fremre korsbåndet i høyre kne, og mistet resten av sesongen. 

Etter 285 dager på sidelinjen kunne han i forrige uke endelig dra på seg Liverpool-drakta og spille kamp igjen, da Liverpool tapte 4-3 for Hertha Berlin i en treningskamp i Østerrike. 

Nederlenderen forteller at det betydde svært mye for ham da han fikk spille de siste 20 minuttene mot Bundesliga-klubben.

– Dette er noe jeg har jobbet svært lenge for. Den dagen jeg startet å trene med laget igjen var også en stor dag for meg. Selv om det er små ting, så gjør det at det kribler i magen. 

– Du har visualisert deg selv spille kamp igjen så mange ganger. Bare å være ute på banen igjen var herlig. Det er selvsagt mye som må forbedres, og jeg må komme i form igjen. Men det ga meg masse selvtillit å få disse minuttene. Nå er jeg klar for å stå på videre. Det er hva jeg ønsker å gjøre, og neste kamp er på torsdag, slår midtstopperen fast.

Tappet for krefter etter intens uke

Van Dijk sier at det var mye som gikk gjennom hodet hans da han endelig fikk entre banen i en kamp igjen.

– Fra første dag av preseason har det handlet om hvordan dette ville gå. Ingen visste helt sikkert hvilken forfatning jeg og Joe var i. Dersom kneet ditt reagerer på at du starter å trene med laget igjen, må du ta det mer med ro. Heldigvis har ting gått veldig bra, og nå handler det bare om å komme i form igjen.

– Jeg har ikke hatt noen tilbakeslag, og jeg føler meg bra. Til å begynne med hadde vi ikke doble økter, men det har vi hatt en stund nå, og det føltes som jeg var klar for kamp. Vi trente en lett økt på morgenen før kampen, og så var kampen om kvelden. Etter kampen følte jeg meg helt tom. Sliten. Og jeg hadde bare spilt i 20 minutter. Det var ikke på grunn av kampen, men alt som hadde skjedd gjennom hele uken og hele dagen. Det var ikke bare kampen som var intens, men alt rundt comebacket også. 

– Jeg overtenkte nok alt. Jeg tenkte på hvordan min første touch på ballen ville bli, og at jeg skulle gjøre ditt og datt. Jeg var bare glad for å få det unnagjort, og nå skal vi se fremover. Torsdag er neste kamp.