– De er skremmende gode

Nå opptrer Trent Alexander-Arnold som mentor for unge stortalenter.

13. aug 2021 kl 10.00Einar Kvande

Harvey Elliott og Kaide Gordon er kanskje de mest spennende unge talentene som Liverpool har i sin tropp per dags dato. Begge spillerne har markert seg svært positivt under preseason, og Elliott kan sågar bli å finne i startoppstillingen på Carrow Road i morgen. 

Gordon kom til Liverpool fra Derby County så sent som i februar, og 16-åringen vil trolig få sin offisielle debut for de røde i ligacupen i høst. 

22 år gamle Trent Alexander-Arnold ser det som sin plikt å støtte de to tenåringene, og opptre som en rollemodell for dem, akkurat slik Jordan Henderson gjorde for ham da scouseren kom inn i førstelagstroppen som tenåring.

– Jeg ønsker å være for dem det Hendo var for meg. En mentor, sier høyrebacken til The Athletic.

– Hendo forsøkte å gå foran som et godt eksempel, og vise vei for meg. Nå prøver jeg å gå foran som et godt eksempel for dem, slik Hendo gjorde for meg. 

– Jeg har virkelig funnet tonen med begge to. Kaide har et utrolig potensial. Det er nesten skremmende. Det samme med Harvey. Han ble lånt ut forrige sesong, og det var bra for ham at han høstet den erfaringen. Forhåpentligvis får han bra med spilletid denne sesongen, slik at han kan etablere seg i førstelagstroppen.

Satser på ungdommen

Mens konkurrenter som Manchester City, Manchester United og Chelsea har strødd om seg med penger og handlet dyre spillere i sommer, har Liverpool-ledelsen sittet ganske så rolig i båten. Det fører til at unge offensive talenter som Gordon og Elliott har reelle forhåpninger om å spille seg inn i førsteelleveren.

– Det er spennende å se to unge gutter slå seg frem. Kaide vil ha Mo Salah som forbilde, og forsøke å lære av ham, både på og utenfor banen. Mo er en enestående idrettsmann, og en enestående person. Han tar veldig godt vare på seg selv, og er dedikert til sitt yrke og til spillet, sier Alexander-Arnold.

– Som ung spiller finnes det ikke bedre plasser å være enn Liverpool. Du ser hvor seriøst alle tar spillet, og hvor dedikerte folk er i forhold til å være best mulig hver eneste dag.